F1: Έρχονται αλλαγές στην F1

Αλλαγές στα τεχνικά και αγωνιστικά κομμάτια

  • -
  • -

Η χθεσινή ήταν μια σημαντική μέρα για την F1. Έγιναν συναντήσεις ανάμεσα στις ομάδες, την ομοσπονδία, την πλευρά της FOM και άλλους ενδιαφερόμενους και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον και τις αλλαγές στο σπορ οι οποίες θα τεθούν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις 4 Μαρτίου για να ψηφιστούν.

 

Τα προκριματικά θα αλλάξουν λίγο και το νέο στοιχείο που προστίθεται είναι θα αποκλείονται οδηγοί σταδιακά. Συγκεκριμένα:

 

Το Q1 θα είναι διάρκειας 16 λεπτών και μετά από το 7ο λεπτό θα αποκλείεται ο πιο αργός οδηγός. Στην συνέχεια και ανά 1λεπτό και 30δευτ θα αποκλείεται οδηγός μέχρι να ολοκληρωθεί το 16λεπτο και να έχουν φύγει συνολικά 7 οδηγοί. Οι 15 υπόλοιποι θα περνούν στο Q2.

 

Το Q2 θα έχει διάρκεια 15 λεπτών και μετά από το 6 θα συνεχίζεται η διαδικασία αποκλεισμού ανά 1λεπτο και 30 δευτ μέχρι να αποκλειστούν 7 οδηγοί και οι 8 να  περνούν στο Q3.

 

Στο Q3 θα έχουμε 14 λεπτά διάρκεια, και μετά από 5 θα αποκλείεται ο πιο αργός, και θα ακολουθούμε την διαδικασία ανά 1λεπτο και 30 δεύτερα έτσι ώστε στο τέλος να έχουν μείνει 2 οδηγοί έχοντας στην διάθεσή τους 1λ30δ.

 

Θα υπάρχει η έννοια του «Οδηγού της ημέρας» που θα απονέμεται βραβείο μέσα από μια διαδραστική διαδικασία πιθανώς από το επίσημο site της FOM, το www.formula1.com. Επιπλέον για το 2017 ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τους τεχνικούς και αγωνιστικούς κανονισμούς οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30Απριλίου. Τα μονοθέσια θα αλλάξουν ελαφρώς σχήμα ώστε να έχουν μεγαλύτερο downforce και να γίνουν πιο γρήγορα. Το σημαντικό είναι το ότι αποφασίστηκε να υπάρχει επιπλέον προστασία του κοκπιτ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...