F1: Γιατί επέλεξαν τον Vettel αντί του Alonso στην Ferrari;

O Montezemolo απαντάει στο ερώτημα

  • -
  • -

Ενδιαφέροντα στοιχεία βγήκαν στην επιφάνεια σε συνέντευξη που έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, στον συνάδελφο Mark Hughes του περιοδικού Motor Sport Magazine σε ότι αφορά την περίοδο του 2014. Ήταν μια χρονιά που υπήρχαν πολύ μεγάλες αλλαγές στην Scuderia.

 

Ο Montezemolo είπε για την αποχώρηση του Alonso : «Είχα την εντύπωση ότι είχε μπει στο μυαλό του Alonso ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να κερδίσει με την Ferrari και πως εάν ήταν στην Mercedes θα κέρδισε με το ένα χέρι, κάτι που ήταν πολύ μεγάλο αντικίνητρο για όλους. Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρος : Πιστεύω ότι ο Alonso είναι ίσως ο καλύτερος οδηγός στον κόσμο, ακόμα και σήμερα – σίγουρα τις Κυριακές. Ίσως όχι στα προκριματικά, όπου πιστεύω ότι ο Hamilton και ο Vettel είναι οι πιο γρήγοροι σε ένα γύρο, αλλά στον αγώνα είναι ανίκητος – μια μηχανή. Αλλά θέλαμε κίνητρο και με έκανε να σκέφτομαι τι  χρειαζόμασταν για το μέλλον. Θυμήθηκα ότι την εποχή που προσπαθούσα να πείσω τον Michael (Schumacher) να επιστρέψει μετά τον τραυματισμό του Felipe το 2009 μου έλεγε ‘ο οδηγός που χρειάζεσαι για το μέλλον είναι ο Vettel’»

 

Το 2014 ήταν μια περίεργη χρονιά. Έφυγε νωρίς το 2014 ο Domenicali, με τον Mattiacci να παίρνει την θέση του, έφυγε το καλοκαίρι εκείνο ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος κινητήρα Luca Marmorini, μετά έδιωξαν τον Montezemolo μετά από το Ιταλικό GP φέροντας στην ομάδα τον Arrivabene και τον Marchionne να παίρνει αποφάσεις, έφυγε ο Alonso και στην θέση του πήγε ο Vettel, και αρχές του Δεκέμβρη έφυγαν οι Τομπάζης, Fry, Hamashima, Martin κλπ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...