F1: Marchionne: Τραγωδία εάν δεν πάρουμε τίτλο στην δεκαετία!

Ο πρόεδρος της Ferrari πιέζει ακόμα περισσότερο για αποτελέσματα

  • -
  • -

H Ferrari βρίσκεται στην F1 από το 1950, όταν και πρακτικά ξεκίνησε η έννοια της F1. Από τότε έχει κερδίσει 16 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 15 οδηγών, με τελευταίο να είναι στην κατηγορία των κατασκευαστών, το 2008. Η πίεση που ασκείται πάνω σε μηχανικούς και οδηγούς είναι κάθε φορά απίστευτη.

 

Σήμερα o Sergio Marchionne έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Gazzetta dello Sport στην οποία τόνισε ότι μια δεκαετία χωρίς τίτλο για την Ferrari θα είναι τραγωδία! «Πιστεύετε ότι ένα πρωτάθλημα θα έχει επίδραση πάνω στην τιμή των μετοχών;», τον ρώτησε ο Pino Allievi και ο Sergio Marchionne απάντησε : «Εάν θα ενώναμε τις νίκες στην F1 τότε θα βελτιωνόταν το brand μας. Μίλαγα με κάποιον dealer των αυτοκινήτων μας και συμφωνήσαμε ότι τα αποτελέσματα του 2015 βοήθησαν να επιστρέψει η αξιοπιστία του brand. Εάν αποτύχουμε κάπως να πάρουμε ένα τίτλο σε μια έκταση 10ετίας, θα ήταν τραγωδία».

 

Σε μια προσπάθεια να ζεστάνει για άλλη μια φορά το θέμα Alfa Romeo και F1 είπε ότι φαντάζεται την Alfa Romeo στην F1 με δικό της κινητήρα και σασί! Να θυμίσουμε εδώ ότι η Ferrari γεννήθηκε από τα σπλάχνα της Alfa Romeo για να γίνει ξεχωριστό brand και να μπει στην Formula1 το 1950!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...