F1: Prost: Η Renault δεν χρειάζεται να γίνει Πρωταθλήτρια!

Εντυπωσιάζει ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής!

  • -
  • -

Ο Alain Prost εχει στην πλάτη του 4 πρωταθλήματα της F1 με τις ομάδες της McLaren και της Williams, ενώ στις μέρες μας έχει τον ρόλο του Brand Embassador της Renault. Εάν και οι φήμες τον έφερναν στην θέση του αγωνιστικού διευθυντή της νεας ομάδας της Renault F1, εν τούτοις αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο σχήμα. Υποστηρίζει όμως πλήρως την προσπάθεια που γίνεται.

 

«Ξέρω ότι πολλοί φίλαθλοι θα ήθελαν την V8 τεχνολογία και πάλι πίσω, αλλά αυτό θα έδειχνε το λάθος σήμα. Η F1 πρέπει να προχωρήσει με την νεα τεχνολογία.  Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια χρυσή τομή στο τι θέλουν οι φίλαθλοι με το τι θέλουν και τι χρειάζονται οι κατασκευαστές. Αλλά όχι μόνο σε ένα σημείο. Θα πρέπει να είναι σε όλο το φάσμα, αυτοκίνητο, κινητήρας, κανονισμοί. Εάν αλλάξουμε μόνο τον κινητήρα για παράδειγμα θα είναι επικίνδυνο. Την μια βδομάδα διαμαρτυρόμαστε για τα λάστιχα, την άλλη για τον κινητήρα, την άλλη για το μονοθέσιο. Δεν πάει έτσι. Πρέπει να δουλέψουμε όλο το πακέτο», είπε ο Prost σε συνέντευξή του στο Auto Motor und Sport.

 

Όμως το κύριο θέμα ήταν η επιστροφή της Renault και υπάρχουν κάποιες διαφορές από τις προηγούμενες προσπάθειες : «Για πρώτη φορά υπάρχει κάλυψη από το ΔΣ. Υποστηρίζει το project. Σε πρώτη θέση είναι ο Πρόεδρός μας Carlos Ghosn. Θα είδατε στην παρουσίαση πόσο δυνατά εμφανίστηκε στο Project. Αυτό δεν υπήρχε στο παρελθόν. Ακόμα και όταν η Renault έπαιρνε τους τίτλους, δεν το εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά. Τους τελευταίους δυο μήνες δούλεψα πολύ σκληρά για αυτό. Δεν θα είχε νόημα να μπαίναμε σε αυτή την περιπέτεια εάν δεν τραβάγαμε όλοι κουπί. Αυτή τη φορά υπάρχει ένα γενικό πλάνο. Όλες οι δυνάμεις της Renault υπάρχουν πίσω από αυτό, το μάρκετινγκ είναι βασισμένο πάνω σε αυτό, υπάρχει λογικό αγωνιστικό πλάνο σε συνδυασμό με τα αυτοκίνητα σειράς»  

 

Θα είναι έτσι ακόμα και εάν η Renault δεν πάρει το πρωτάθλημα; «Για την Renault δεν είναι αναγκαίο να γίνει Πρωταθλήτρια. Θα πρέπει να είμαστε όμως κάποια στιγμή σε θέση θα τρέχουμε με τους κορυφαίους. Όλο αυτό για να έχει ο κόσμος την αίσθηση : Η Renault είναι μια κορυφαία ομάδα. Για την Mercedes ή την Audi είναι πολύ πιο σημαντικό να κερδίζουν. Έχουν μόνο αυτό τον στόχο. Για μας θα είναι ο τίτλος ένα συν»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...