Dakar: Ο «Κύριος Dakar» κυρίαρχος του αγώνα

Ο Stephane Peterhansel κατέκτησε το Rally Dakar 2016

  • -
  • -

Έπεσε η αυλαία του 38ου Dakar, με τον Stephane Peterhansel που είχε συνοδηγό τον Jean-Paul Cottret.  να προσθέτει μια ακόμα νίκη στην πλούσια τροπαιοθήκη του, οδηγώντας ένα Peugeot 2008DKR. Πιο συγκεκριμένα, είναι η 12η συνολικά στην καριέρα του, έξι με μοτοσικλέτα και έξι με αυτοκίνητο. Δίκαια λοιπόν του αποδίδεται το προσωνύμιο «Κύριος Dakar», αφού διακρίνεται για την αποτελεσματικότητά του, η οποία σε συνδυασμό με την πλούσια εμπειρία του, του χάρισε μια ακόμα νίκη.

Τη γραμμή του τερματισμού πέρασαν συνολικά 84 μοτοσικλέτες, 23 quads, 67 αυτοκίνητα και 44 φορτηγά. Στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, όσον αφορά τις μοτοσικλέτες, ανέβηκε ο Toby Price με KTM, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του στο Dakar. Στα quads τα αδέλφια Petronelli και στα φορτηγά κυριάρχησε, με Iveco, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ο Gerard de Rooy.

Stephane Peterhansel: «H ικανοποίηση είναι τεράστια για εμάς. Πριν την εκκίνηση ένα τέτοιο αποτέλεσμα ήταν μακριά από τις προσδοκίες μας. Η αίσθηση που είχα ήταν πως η ομάδα ήταν ακόμη νέα, αλλά όλα πήγαν εξαιρετικά. Τις πρώτες μέρες προσπαθήσαμε να έχουμε επαφή με τους Carlos και Seb που ήταν ταχύτεροι απο εμάς. Μία μέρα οδηγήσαμε σε φουλ ρυθμό και καταφέραμε να έχουμε μία διαφορά 50 λεπτών μόλις τρεις μέρες πριν τον τερματισμό. Όταν αγωνίστηκα για πρώτη φορά στο Ντακάρ με μοτοσικλέτα, ονειρευόμουν την μέρα που θα οδηγούσα ένα PEUGEOT. To να είμαι στην ομάδα και να νικήσω είναι μια τεράστια ικανοποίηση για μένα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...