F1: Άργησε να «μπει» στο μονοθέσιο του 2016 η Ferrari

Υπάρχει λόγος ανησυχίας;

  • -
  • -

Μιλώντας σε εκπροσώπους του τύπου, ο ισχυρός άντρας της FIAT Sergio Marchionne, είπε ότι το νέο μονοθέσιο της Ferrari, αυτό με το οποίο θα κατέβει στο πρωτάθλημα του 2016, καθυστέρησε να ξεκινήσει! «Ο Maurizio (Arrivabene) θα σας πει ότι καθυστερήσαμε κάποια πράγματα για να επιτρέψουμε στο μονοθέσιο του 2015 να ολοκληρώσει τον κύκλο του. Ελπίζω να μην σκυλιάσουμε για αυτό. Πιέσαμε τις εργασίες για το κομμάτι του σασί του 2016, αλλά είχαμε καθυστερήσει. Έχουμε όμως τον απαραίτητο χρόνο και την οικονομική δυνατότητα να κάνουμε το σωστό, μέσα στους κανονισμούς».

 

Υπάρχει λόγος ανησυχίας ή όχι. Μιλώντας στο blog του δημοσιογράφου James Allen, ο φίλος του GoCar Dominic Harlow είπε για το τι μπορεί να σημαίνει αυτή η καθυστέρηση. «Αυτό που σημαίνει είναι ότι στον πρώτο αγώνα εμφανίζεσαι με ένα λιγότερο ανεπτυγμένο μονοθέσιο και μόλις έρχεσαι στην Ευρώπη (Ισπανικό GP) τότε φέρνεις ένα μεγάλο πακέτο εξέλιξης», είπε προσθέτοντας ότι και στις δυο δοκιμές που θα γίνουν δεν θα έχεις την δυνατότητα να δοκιμάσεις αυτά που ιδανικά θα ήθελες.

 

Ο χρόνος όμως της εξέλιξης δεν μπορεί να καλυφθεί, επειδή οι κανονισμοί έχουν περιορίσει τον χρόνο που περνούν οι ομάδες στην αεροδυναμική σήραγγα. Από την άλλη όμως οι πρώτοι αγώνες έχουν κλειδί την αξιοπιστία και αυτό μπορεί να είναι ένα θετικό για ομάδες που δεν έχουν μεγάλο κομμάτι εξέλιξης στο μονοθέσιό τους. Παρόλα αυτά είναι νωρίς για την Ferrari να πατήσει το κουμπί του πανικού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...