Η κουλτούρα … εμπόδιο για προσλήψεις στην Honda

Δεν θα πάρει μηχανικούς από άλλες ομάδες για να φτιάξει την μονάδα ισχύος στην F1

  • -
  • -

Σε συνέντευξή του στο Autosport ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda Yasuhisa Arai ισχυρίζεται ότι η αιτία που δεν θα προσλάβει μηχανικούς από αντίπαλες ομάδες της F1 είναι η «μάχη» που θα υπάρξει ανάμεσα στις διαφορετικές κουλτούρες. Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, είχε προτείνει στην Honda να κάνει τέτοια κίνηση για να μπορέσει να κλείσει γρηγορότερα την διαφορά από τις αντίπαλες ομάδες.

«Είναι μια ωραία ιδέα, αλλά πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κλείσουμε κάποιον μηχανικό από την Ferrari ή την Mercedes ή από οποιονδήποτε άλλο. Για παράδειγμα πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να δουλέψει για μας από την στιγμή που οι κουλτούρες είναι διαφορετικές, όπως τα συστήματα, ο προσομοιωτής, τα πάντα. Έτσι θα μπορούν να έχουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, αλλά θα τους πάρει χρόνο να μάθουν πως δουλεύουμε. Επιπλέον εμείς στην Honda θέλουμε τους εργαζόμενους να είναι μαζί μας για πολύ χρόνο, έτσι όταν έρθει κάποιος για 6 μήνες και μετά φεύγει, είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε», είπε ο Arai.

Επιπλέον ο Boullier είχε προτείνει στον Arai να χρησιμοποιήσουν όλο το προσωπικό της McLaren για να καλύψουν το κενό, αλλά ο Ιάπωνας πιστεύει ότι και πάλι δεν θα δούλευε : «Η ιδέα ΄πουλήθηκε΄από πλευράς προσωπικού. Αλλά ανάμεσα στην μονάδα ισχύος και το σασί, παρόλο που και τα δυο είναι σημαντικές περιοχές, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στην τεχνολογία. Εάν κάποιοι μηχανικοί από το σασί ερχόντουσαν στον κινητήρα δεν θα δούλευε, το ίδιο εάν πηγαίναμε εμείς στην McLaren. Απλώς πρέπει να δουλεύουμε μαζί, να έχουμε μεγάλες κουβέντες σε ιδέες και να βλέπουμε διαφορετικούς τρόπους για να λύσουμε τα προβλήματα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...