Ζητείται ψυχραιμία στην Ferrari

Ο Ιταλικός τύπος … πυροβολεί

  • -
  • -

Μετά από μια καλή αρχή στην σαιζόν και μια νίκη στην Μαλαισία, τα πράγματα στην Ferrari έδειχναν ότι θα πήγαιναν καλά φέτος. Μπορεί η Mercedes να ήταν αρκετά μπροστά και να έδειχνε ότι δεν θα μπορούσαν να την πλησιάσουν, όμως υπήρχε … ευφορία στις τάξεις των κόκκινων. Όμως η Mercedes από τον Καναδά και μετά έδειξε ότι μπορούσε να αντεπιτεθεί και μεγάλωσε και πάλι την διαφορά, κυρίως λόγω του βελτιωμένου κινητήρα που έφερε από τον αγώνα αυτό και μετά.

 

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι το συμβόλαιο του James Allison, τεχνικού διευθυντή της ομάδας, δεν είχε ανανεωθεί ακόμα, κάτι που θα πρέπει να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Έτσι ο Ιταλικός Τύπος άρχισε μια επίθεση προς τον Βρετανό μηχανικό ρίχνοντάς του ευθύνες για την εικόνα της ομάδας.

 

Μιλώντας στο Autosprint ο Allison σχολίασε για την κατάσταση μέσα στην ομάδα : «Εάν δεις το τι έγινε από την αρχή της χρονιάς, πιστεύω ότι η δουλειά μας έχει φέρει καλά αποτελέσματα. Βελτιώσαμε τον χρόνο στον γύρο κατά ενάμιση δευτερόλεπτο τόσο λόγω της δουλειάς που έγινε στον κινητήρα, αλλά και στο σασί. Στο πρώτο κομμάτι της σαιζόν ερχόντουσαν αναβαθμίσεις γρηγορότερα από τον ανταγωνισμό και μειώσαμε την διαφορά, αλλά μετά είδαμε τις ομάδες της Mercedes να κάνουν μεγάλο βήμα στον Καναδά και η διαφορά μεγάλωσε και πάλι. Εάν όμως έπρεπε να ποντάρω τι θα γίνει στο δεύτερο μισό της σαιζόν, θα έλεγα ότι θα επιστρέψουμε στο να μειώσουμε την διαφορά από την Mercedes και να κρατηθούμε μπροστά από την Williams».

 

Σχολιάζοντας δε την είδηση για το συμβόλαιό του είπε : «Πρώτα από όλα έχω ένα συμβόλαιο το οποίο με δένει με την εταιρία για πολλά χρόνια. Κατά δεύτερο, επέστρεψα στην ομάδα για να επαναλάβω την αίσθηση της νίκης, γιατί είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Το ένιωσα σαν νεαρός μηχανικός και ήταν εκπληκτικό να κερδίζεις 5 παγκόσμια πρωταθλήματα. Η προοπτική να μπορέσω να ξαναζήσω αυτές τις στιγμές από τον ρόλο που έχω σήμερα είναι κάτι που θέλω να κάνω, από την καρδιά μου. Θέλω να μείνω εδώ μέχρι να ολοκληρώσω την δουλειά μου και εάν η Ferrari νιώθει το ίδιο θα είμαι πολύ χαρούμενος»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...