«Βαρέθηκε» η Red Bull Racing την F1;

Συνέντευξη του Mateschitz στο Speedweek

  • -
  • -

Επίθεση στην Renault εξαπέλυσε το μεγάλο αφεντικό της Red Bull, o Αυστριακός Dietrich Mateschitz. Η Red Bull Racing μπορεί να πήρε 4 σερί πρωταθλήματα με την Γαλλική εταιρία να τους προμηθεύει κινητήρες, στην νέα υβριδική εποχή της F1 όμως μόνο προβλήματα υπάρχουν.

 

Μιλώντας στο Speedweek ο Mateschitz είπε για την Renault : «Πέρα από το ότι πήραν τον χρόνο και τα λεφτά, μας κατέστρεψαν την χαρά μας και το κίνητρό μας, γιατί κανένας οδηγός και κανένα σασί στον κόσμο δεν μπορεί να καλύψει την ‘χασούρα’ από την διαφορά στην ιπποδύναμη. Πέρα από αυτό, οι δυνατότητες μας δεν μπόρεσαν να φανούν από τους περιορισμούς στους κανόνες τις αεροδυναμικής, κάτι που σήμαινε ότι ο σχεδιαστής μας Adrian Newey δεν μπορούσε να φέρει τα μαγικά του στις εμπρός πτέρυγες. Τώρα θα χρειαστεί να βάλουμε τον 4ο κινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι θα τιμωρηθούμε στην εκκίνηση. Πόσα πράγματα πρέπει να γίνουν πριν χάσουμε όλη την ευχαρίστησή μας;»

 

Πρόσθεσε δε ότι για το 2016 δεν υπάρχει καμία εναλλακτική από την Renault, και θα συνεχίσουν μαζί τους, ενώ απάντησε και σε αυτούς που έλεγαν ότι μέχρι το 2020 έχει υπογράψει και δεν μπορεί να φύγει η Red Bull Racing από την F1 : «Σίγουρα υπάρχουν συμβόλαια για την συμμετοχή στην F1. Πόσες ομάδες έφυγαν ενώ είχαν συμβόλαια; Δεν μπορείς να κρατήσεις κάποιον εάν θέλει να φύγει».

 

Για το εάν υπάρχει πιθανότητα να πάρουν «πελατειακούς» κινητήρες είπε : «Παίρνεις έναν κινητήρα ο οποίος μπορεί να σου φέρει βαθμούς, αλλά δεν θα μπορείς να κερδίσεις μια κατασκευάστρια ομάδα. Με ένα πελατειακό κινητήρα δεν έχεις ελπίδα για πρωτάθλημα, δεν θα γίνεις ποτέ πρωταθλητής»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...