Προσπάθεια για να σωθεί το Ιταλικό GP

Θα επιστρέψει η Imola στο καλεντάρι;

  • -
  • -

Η κατάσταση με τους αγώνες που απειλούνται ή «χάνονται» αρχίζει και είναι ανησυχητική. Μπορεί για την Ινδία και την Κορέα να μην έγινε χαμός, αλλά για το ότι φέτος δεν θα γίνει αγώνας στην Γερμανία έγινε ντόρος. Ακόμα όμως μεγαλύτερος θα είναι εάν δεν μπορούν οι Ιταλοί να πληρώσουν τα χρήματα για τα δικαιώματα του αγώνα που φιλοξενείται στην Monza.

 

Φημολογείται ότι το Ιταλικό GP πληρώνει πολύ λίγα για να φιλοξενεί τον αγώνα, αλλά ο Bernie Ecclestone θέλει να φέρει τα πράγματα σε μια ισορροπία. Πλέον τις τύχες του αγώνα έχει ο νέος πρόεδρος της πίστας, πρώην οδηγός αγώνων, Ivan Capeli. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο ισχυρός άντρας της FIAT Sergio Marchionne είπε ότι η απουσία ενός Ιταλικού GP είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί και ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει την κατάσταση.

 

Χθες όμως είχαμε την επίσκεψη του Δημάρχου της Imola, Daniele Manca, στο Λονδίνο και στον Bernie Ecclestone για να συζητήσουν την πιθανότητα εναλλαγής του Ιταλικού GP ανάμεσα στην Monza και την Imola. Τελευταίος αγώνας στην Imola έγινε το 2006. Ο Manca τόνισε : «Θέλαμε να δείξουμε στον Ecclestone την θέληση της Imola να φέρει πίσω την Formula1, αλλά και να κάνουμε το «δικό μας κομμάτι» για να κρατήσουμε τον αγώνα στην Ιταλία».  

 

Συμπλήρωσε δε ότι ο Ecclestone φάνηκε να ενδιαφέρεται για το 2017.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...