Ευνοείται ο Hamilton από τη Mercedes;

Ο Γερμανικός τύπος διαμαρτύρεται

  • -
  • -

Το Καναδικό GP πέρασε στην ιστορία με μεγάλο νικητή τον Lewis Hamilton. O Βρετανός κατάφερε στο τέλος να ελέγξει τον αγώνα και να κρατηθεί μπροστά από τον Nico Rosberg κατακτώντας έτσι την νίκη. Όμως ο Γερμανικός τύπος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι η Mercedes ευνόησε τον Hamilton σε βάρος του Rosberg.

 

Συγκεκριμένα στον 41ο γύρο ο Peter Bonnington, μηχανικός αγώνα του Hamilton του μετέφερε από την ενδοεπικοινωνία ότι : «Ο Nicoδεν έχει κανένα πρόβλημα με τα καύσιμα, έχει όμως πρόβλημα με τα φρένα του». Και 5 γύρους πριν από το τέλος ο Rosberg ρώτησε τον δικό του μηχανικό Tony Ross «Μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες για άλλα μονοθέσια;» για να πάρει την απάντηση : «Όχι, αυτό δεν μπορώ να στο πω». Και πέρα από αυτό, ο Hamilton πήρε σαφείς οδηγίες για το λεγόμενο “lift and coast”, δηλαδή «αφήνω το γκάζι και το μονοθέσιο πηγαίνει μόνο του», για την απόσταση που θα πρέπει να κάνει, ώστε να εξοικονομίσει καύσιμα. Ήταν η εντολή δηλαδή «lift and coast για 50 μέτρα» και στην συνέχεια πήγε στα 100.

 

Ρωτήσαμε αρχιμηχανικούς από άλλες ομάδες οι οποίοι μας εξήγησαν ότι είναι παράνομο να αναφέρεις συγκεκριμένα στοιχεία ή στόχους. Δηλαδή στην στροφή 1 να την παίρνεις πιο κλειστή, ή στο κομμάτι 1 να βάλεις αυτό τον χρόνο σαν στόχο ή τι κάνουν οι άλλοι και συνεπώς δεν ήταν εκτός ορίων η πρώτη επικοινωνία για τον Hamilton. Παράνομο όμως ήταν η εντολή της Mercedes για το lift and coast.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...