Τι να σκέφτεται τώρα ο Alonso;

Αυτό αναρωτήθηκε ο Lewis Hamilton

  • -
  • -

Πώς γίνεσαι Παγκόσμιος Πρωταθλητής; Μάλλον πρέπει να είσαι την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος. Αυτό έκανε ο Schumacher με την Ferrari, αυτό έκανε ο Vettel με την Red Bull Racing, και αυτό έκαναν και άλλοι όπως ο Alonso, Hamilton και Button. Όταν η επιτυχία δεν έρχεται ή βλέπεις ότι δεν πηγαίνει πουθενά το θέμα ψάχνεις να βρει το momentum κάπου αλλού. Ο Schumacher επέστρεψε με την Mercedes, ο Alonso πήγε στην McLaren το 2007 που θα μπορούσε να είχε πάρει τον τίτλο και μετά στην Renault και στην συνέχεια στην Ferrari, ο Vettel μετά από τα χρόνια της RBR δοκιμάζει την νεα εποχή της Ferrari και τέλος ο Hamilton έφυγε από την McLaren και πήγε στην Mercedes.

Βλέποντας τον Sebastian Vettel στην 1η θέση του βάθρου στην Μαλαισία πως θα αισθάνθηκε ο Alonso που είχε φύγει από την Scuderia για να πάει στην McLaren; «Είναι ωραία να βλέπεις την Ferrari να επιστρέφει», είπε ο Hamilton. «Καθόμουν δίπλα στον Sebastian και αναρωτιόμουν ‘Τι να σκέφτεται ο Fernando;΄ Θυμάμαι όταν έφευγα από την McLaren και ερχόμουν εδώ, ήμασταν καλύτερη την επόμενη χρονιά. Είχα ένα καλό προαίσθημα, αλλά έκανε σχεδόν το ανάποδο από αυτό που έκανα εγώ. Θα μπορούσε να είναι αυτός σήμερα. Είναι περίεργο πως πηγαίνουν τα πράγματα. Η McLaren είναι μια φανταστική ομάδα. Μπορεί να φαίνεται άσχημα τώρα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν. Πριν το καταλάβεις θα είμαστε 3 που θα παλεύουμε, είμαι σίγουρος», συμπλήρωσε.

Ο Alonso μπορεί να έκανε ένα άσχημο ξεκίνημα με την McLaren λόγω του ατυχήματος, αλλά στον αγώνα της Μαλαισίας έδειξε ότι δεν έχει χάσει τίποτα από την μαχητικότητά του. Η McLaren είναι η μόνη ομάδα που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε σε τι φάση βρίσκεται και που μπορεί να φτάσει. Θεωρητικά είναι η ομάδα που με φρέσκο σχεδιαστικά κινητήρα και με πολύ μικρό μέγεθος αυτού μπορεί να προσπεράσει την Mercedes. Ο ταχύτερος γύρους του Rosberg την Κυριακή ήταν κατά 1.6 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από αυτόν του Vettel. Οπότε η δυναμική συνεχίζει να είναι υπερ της Mercedes.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...