«Απαράδεκτη» η απόδοση της Ferrari στην F1

Το μεγάλο αφεντικό της FIAT τρίζει τα δόντια στον Montezemolo

  • -
  • -

Τα γάντια έφυγαν και τώρα άρχισε το ξύλο στα υψηλά κλιμάκια της Ferrari. Sergio Marchionne (Διευθύνων Σύμβουλος της FIAT) και Montezemolo (Πρόεδρος της Ferrari) άρχισαν να ανταλλάσουν σκληρές κουβέντες.

Ερωτηθείς εάν χρειάζεται να υπάρξει αλλαγή στα υψηλά κλιμάκια ο Marchionne είπε στους Ιταλούς δημοσιογράφους  : «Όχι, απλώς λέω ότι είναι κάτι που χρειάζεται να φτιάξουμε . Το ένα στοιχείο είναι να πουλάμε αυτοκίνητα και να παίρνουμε αποτελέσματα, το άλλο το οποίο είναι σημαντικό σε ότι κάνουμε – όχι στις αγορές – είναι να αντιπροσωπεύουμε μια Ferrari που κερδίζει στην Formula 1. Αυτό το στοιχείο δεν το πραγματευόμαστε και είναι ένας απόλυτα σαφής στόχος. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε μια κατάσταση διαφορετική από αυτή. Δεν θέλω να βλέπω άτομα στην 7η ή την 12η θέση. Δεν ενδιαφέρομαι για αυτό, ούτε η FIAT»

Και πρόσθεσε : «Είμαι tifoso χρόνια τώρα, και να βλέπεις την Ferrari σε αυτή την κατάσταση με τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου, με εξαιρετικο προσωπικό στο γκαράζ και με κάποιους εξαιρετικά ικανούς μηχανικούς, το να βλέπεις όλο αυτό και επιπρόσθετα να μην έχεις κερδίσει κάτι από το 2008 … όχι. Ο Luca και εγώ είμαστε φίλοι, αλλά όταν διαβάζω αυτές τις δηλώσεις … είναι πράγματα τα οποία δεν θα έλεγα ποτέ για μένα, ούτε σαν CEO. Θεωρώ τον εαυτό μου εντελώς απαραίτητο, αλλά ξέρω ότι είμαι στις υπηρεσίες της εταιρίες. Θα πρέπει να δημιουργήσω την εντύπωση ότι είμαι πάνω από κανόνες, και πάνω από την εξάρτηση που υπάρχει ανάμεσα σε εταιρία και τον CEO της; Αυτό θα ήταν χαζό, και έξω από τον κόσμο αυτό. Το σημαντικό για την Ferrari δεν είναι μόνο τα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά να κερδίζει. Τα τελευταία 6 χρόνια δυσκολευτήκαμε απίστευτα παρά τους καλύτερους οδηγούς. Κοιτάξτε, τόσο ο Alonso, όσο και ο Raikkonen είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, και οι δυο τους. Απλώς δεν μπορούμε … Είμαι τρομερά αναστατωμένος, το βλέπουμε για πολύ καιρό, αυτά τα πράγματα δεν είναι καλά»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...