Τι πάει στραβά στην Ferrari;

O πρώην τεχνικός διευθυντής της αποκαλύπτει τα μυστικά

  • -
  • -

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari, και νυν της Mercedes, Aldo Costa είπε ότι κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα η Ferrari οφείλονται στον Luca di Montezemolo. Ο Costa είχε αντικαταστήσει τον Ross Brawn το 2007, αλλά απολύθηκε το 2011.

«Έγιναν στρατηγικά λάθη, και ήταν σημαντικά. Και φυσικά δεν πήραν πάντα τις καλύτερες αποφάσεις για τους ανθρώπους. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το 2008 ζητήσαμε να φτιάξουμε μια νέα σήραγγα. Το ζητήσαμε γιατί το θεωρήσαμε σημαντικό για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Μας ειπώθηκε ότι δεν ίσχυε αυτό και δεν υπήρχε ανάγκη», είπε ο Costa.

«Στην Ferrari όλες οι αποφάσεις, στην στρατηγική και τους ανθρώπους, παίρνονται από τον πρόεδρο, τον Montezemolo. Για να είμαστε σωστοί τις έπαιρνε πάντα, όταν κέρδιζε η Ferrari, και όταν έχανε», είπε ενώ όταν ρωτήθηκε για το πώς νιώθει βλέποντας την Ferrari έτσι είπε : «Δεν μου αρέσει καθόλου. Δούλεψα για μια ομάδα που είναι μύθος. Δεν με ικανοποιεί να την βλέπω πως έχει γίνει, σε δεδομένα F1, εάν και με απέλυσαν με ένα τρόπο που δεν ήταν πολύ κομψός. Θα πω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο Maranello, για τους οποίους νιώθω στοργή και με πονάει να τους βλέπω σε μια τέτοια πολύπλοκη κατάσταση. Δεν είναι καλό. Άφησα φίλους εκεί, να είμαι χαρούμενος που τους αφήνω σε τέτοια προβλήματα;»

Τέλος μίλησε και για τον Alonso : «Τον Alonso τον βλέπω σαν ένα πραγματικά μεγάλο όταν είναι μέσα στο μονοθέσιο. Εκτός μονοθεσίου ποτέ δεν μπόρεσα να τον καταλάβω, ήταν πάντα ένας ανεξιχνίαστος χαρακτήρας, ένα αίνιγμα. Παρόλα αυτά δεν θα έρθει σε μας στην Mercedes, δεν βλέπω γιατί ο Hamilton να θέλει να αφήσει μια ομάδα σαν την δική μας»

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...