Allison: Καμία δικαιολογία δεν έχει ο Raikkonen για το άσχημο ξεκίνημα

Πίεση στον Φιλανδό

  • -
  • -

Πίεση ασκεί η Ferrari στον Kimi Raikkonen μετά από το άσχημο ξεκίνημα που είχε στην αρχή της σαιζόν σε σχέση με τον Fernando Alonso. O Ισπανός προηγείται με 5-1 στα προκριματικά, και έχει τερματίσει μπροστά από τον Raikkonen σε όλους τους αγώνες. Η βαθμολογία φέρνει τον Alonso στην 3η θέση με 61 βαθμούς σε σχέση με τους 17 του Raikkonen που βρίσκεται στην 12η θέση. Υπάρχει βέβαια και η δικαιολογία ότι ο Alonso είναι στην 5ητου σαιζόν με την Ferrari.

 

Μιλώντας στους εκπροσώπους τύπου ο Allison είπε : «Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι σωστό να πω ότι έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από τον Fernando. Και οι δυο είχαν να αντιμετωπίσουν τα ίδια από το μονοθέσιο και υπάρχουν στοιχεία στους φετινούς κανονισμούς τα οποία δυσκολεύουν τους οδηγούς. Υπάρχει περισσότερη ροπή από τον κινητήρα, λιγότερη αεροδυναμική πρόσφυση, και τα ελαστικά είναι επίτηδες λιγότερο επιθετικά από πέρσι», είπε ο Allison και συνέχισε «Τα προβλήματα του Kimi ήταν με το μονοθέσιο στην φάση της πέδησης,  όταν κατέβαζε ταχύτητες, όπως είχε και ο Fernando, το ίδιο πάνω κάτω που είχαν να αντιμετωπίσουν και οι άλλοι οδηγοί σε άλλες ομάδες. Είναι απλώς πιο αργός από τον Fernando, αλλά η διαφορά κλείνει με την πάροδο του χρόνου»

 

Τέλος συμπλήρωσε ότι κλειδί για την βελτίωση είναι η σταδιακή εξέλιξη στις αναβαθμίσεις τα οποία θα τους φέρουν στην κορυφή, στοιχείο στο οποίο στάθηκε και ο Alonso.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...