Το παρασκήνιο της παραίτησης Domenicali

Όπως το εξιστορεί το Autosprint

  • -
  • -

To Autosprint γράφει σήμερα για το τι έγινεστο παρασκήνιο με την παραίτηση Domenicali. Σύμφωνα με το Ιταλικό περιοδικό ο Domenicali είχε αποφασίσει εδώ και καιρό ότι στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρούσε, αλλά η απόφασή του να παραιτηθεί τώρα τους έπιασε όλους στον ύπνο.

 

Υπήρχε μεγάλη πίεση και ο ίδιος δεν μπορούσε να κατευθύνει την ομάδα εκεί που ήθελε. Πέρσι, όπως αναφέρεται, η σχέση του με τον Alonso χειροτέρεψε και ο Domenicali αποφάσισε να φέρει τον Raikkonen στην ομάδα, ώστε η Ferrari να μην είναι δεμένη σε μεγάλο βαθμό από τον Ισπανό. Στις δοκιμές του Bahrain, από την άλλη,  ήταν η μεγάλη απογοήτευση για την Ιταλική ομάδα όταν είδαν πόσο πίσω βρισκόντουσαν από την Mercedes.

 

Το γεγονός ότι ο Montezemolo έφυγε νωρίτερα από την πίστα στον τελευταίο αγώνα ήταν ενδεικτικό της κατάστασης. O Domenicali πίστευε ότι με την αποχώρηση των Dyer και Costa, είχαν πέσει τα κεφάλια που έπρεπε στους τεχνικούς, και ότι οι τεχνικοί θα έπρεπε να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και χωρίς να έχουν να αντιμετωπίσουν εξωτερικούς παράγοντες.

 

Η παραίτηση του Domenicali στον Montezemolo δόθηκε την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή ο Marchionne, CEO της FIAT, βρέθηκε στο Maranello. Montezemolo και Marchionne απέκλεισαν μια λύση τύπου Brawn, γιατί η Ferrari και η FIAT Group έχουν περάσει σε μια εποχή περιορισμού των εξόδων και δεν είναι πλέον σε θέση να δίνουν εκατομμύρια για τέτοιες λύσεις. Για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκε και ο Mattiacci. Ο Mattiacci έφυγε Παρασκευή βράδυ από Νέα Υόρκη και πήγε στο Maranello το Σάββατο. Ο Domenicali παρέδωσε το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα έγινε πλέον η ανακοίνωση.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...