Domenicali: Έχει ωριμάσει ο Raikkonen

… ξέρει τι θα πει πίεση

  • -
  • -

Συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport έδωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η επιστροφή του Kimi Raikkonen στην ομάδα του Maranello. Ο Φιλανδός οδηγός είχε κατακτήσει το 2007 τον τελευταίο τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών για την Ιταλική ομάδα.

 

«Τον βρήκα πιο ώριμο, όπως όλοι μας, πιο έμπειρο, πολύ κοντά στην ομάδα. Έχει έρθει αρκετές φορές στο εργοστάσιο και θα έρχεται στο Maranelloπρακτικά κάθε βδομάδα», είπε o Domenicali. «Ξέρει τις ικανότητές του. Ο Kimiγνωρίζει σε τι ομάδα είναι, ξέρει ότι είναι μια πολύ σημαντική πρόκληση για αυτόν και ξέρει ακόμα πώς πρέπει να χειριστεί έναν άσο σαν τον Fernando, με τον οποίο θα πρέπει να δουλέψουν και να συνυπάρξουν», συμπλήρωσε.

 

«Οι αποφάσεις μας λαμβάνονται με την λογική και όχι με το συναίσθημα. Εξετάσαμε την ανάγκη να βάλουμε δίπλα στον Fernandoέναν οδηγό με πολύ ισχυρό κίνητρο και εμπειρία που θα του επιτρέψει να χειριστεί μια δύσκολη χρονιά όσο αυτή που έρχεται. Ένας οδηγός που ξέρει πώς να χειριστεί την πίεση έχοντας τον Alonsoδίπλα και να τρέχει για την Ferrari, να είναι συνέχεια στο επίκεντρο και όταν έρχεται δεύτερος να είναι τραγωδία. Δεν υπάρχουν πολλού με αυτά τα στοιχεία. Στην πίστα θα φανεί εάν πήραμε την σωστή απόφαση», είπε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...