Κλέβει η Red Bull Racing;

Πολλά σενάρια – μηδέν αποδείξεις

  • -
  • -

Η εκπληκτική απόδοση της Red Bull Racing και ειδικά του Sebastian Vettel στην Σιγκαπούρη, άρχισε να πυροδοτεί νέα σενάρια για το πόσο το μονοθέσιο είναι νόμιμο ή παράνομο. Λέγεται ότι χρησιμοποιεί κάποιο σύστημα Traction Control που απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Ο Charlie Whiting μιλώντας στην Sport Bild είπε ότι όλα τα μονοθέσια που ελέγχονται πληρούν τους κανονισμούς.

 

«Είμαστε αρκετά υπερήφανοι για το σύστημά μας γιατί οι άλλοι ποτέ δεν θα καταλάβουν πώς το έχουμε κάνει», απάντησε ο Vettel για το ζήτημα, «συνεχώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιό μας και αυτό είναι μέρος της δουλειάς που προσπαθούμε να κάνουμε. ‘Παίζουμε πολύ’ στα ελεύθερα δοκιμαστικά και την πρώτη φορά που έπαιξε ήταν σε αγώνα. Είμαι αρκετά αισιόδοξος, γιατί οι αντίπαλοί μας ποτέ δεν θα καταλάβουν πώς το κάνουμε».

 

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει από θεωρίες συνομωσίας αλλά και από ιδέες για το πώς θα μπορούσε να δουλέψει κάτι τέτοιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος, στάνταρ για όλες τις ομάδες, κατασκευάζεται από την McLaren και το λογισμικό ελέγχεται από την FIA. Συνεπώς ότι και να κάνουν αυτό είναι νόμιμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...