BMW 3 series GT στη Γενεύη

Πρώτες φωτογραφίες από την F34

  • -
  • -

Νέα άφιξη για την BMW στη Γενεύη με την 3άρα GT που θα αποτελέσει από το καλοκαίρι την 5θυρη εκδοχή της σειράς 3, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της 5άρας GT. Δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από την επερχόμενη σειρά 4 και το φρέσκο εσωτερικό της σειράς 3, η θέση οδήγησης ψήλωσε κατά έξι πόντους έναντι της στάνταρ 3άρας.
Χαρακτηριστικά στοιχεία σχεδίασης της σειράς 3 GT είναι η κυρτή οροφή, οι πόρτες χωρίς πλαίσια στα παράθυρα και μια ενεργή πίσω πτέρυγα που σηκώνεται αυτόματα μόλις το αυτοκίνητο ξεπεράσει τα 110 km/h. Με διαστάσεις 4,82 m μήκος, 1,83 m πλάτος και 1,51 m ύψος, η 3άρα GT είναι 30 mm  πιο μακριά την σειρά 3 Touring. Το μεταξόνιο φτάνει τα 2,92 m παρέχοντας χώρους που ειδικά για τους πίσω επιβάτες προσεγγίζουν την μεγαλύτερη 5άρα.
Η σειρά 3 GT θα εγκαινιάσει μια νέα πιο πρακτική και εναλλακτική πλευρά στη μεσαία κατηγορία, δίνοντας ενισχυμένες δυνατότητα μεταφοράς, με το άνοιγμα της πέμπτης πόρτας, καθώς και την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Το χαμηλό κατώφλι και το φαρδύ άνοιγμα, εξυπηρετούν τη φόρτωση σε ογκώδη αντικείμενα. Η ηλεκτρική πόρτα στο χώρο αποσκευών είναι στάνταρ. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ στην σειρά 3 GT σε σχέση με την σειρά 3Touring  είναι αυξημένη κατά 25 lt, φτάνοντας τα 520 lt. Η πλάτη του διαιρούμενου πίσω καθίσματος (40/20/40) αναδιπλώνεται για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, που με διθέσια διάταξη καθισμάτων φτάνει τα 1600 lt.

Οι κινητήρες θα προέρχονται από την κλασσική σειρά 3 και το μοντέλο θα διατίθεται με κίνηση πίσω ή με την τετρακίνηση xDrive. Οι βασικές εκδόσεις θα ξεκινούν αρχικά από τα 2,0 λίτρα τόσο σε έκδοσεις βενζίνης 320i και 328i GT, όσο και diesel 318d και 320d. Κορυφαία έκδοση είναι η 335i με τον 3,0 λίτρων TwinPower κινητήρα των 306 ίππων.

Σύγκριση σειρά 3 GT με 5 GT
BMW 3 GT vs 5 GT

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...