Honda NSX Concept: Η εξέλιξη συνεχίζεται μέσα-έξω

Στο Ντιτρόιτ παρουσιάζεται το μοντέλο που σχεδιαστικά είναι πιο κοντά στην παραγωγή, ενώ αποκαλύπτεται και το εσωτερικό του

  • -
  • -

Το Honda NSX έρχεται πιο κοντά στην παραγωγή και στο Ντιτρόιτ βλέπουμε πια περισσότερα στοιχεία για την τελική του σχεδίαση, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Έτσι, στο περίπτερο της θυγατρικής Acura η Honda παρουσιάζει ένα νέο NSX Concept στο οποίο αποτυπώνεται η σχεδιαστική φιλοσοφία της έκδοσης παραγωγής, καθώς και τα πρώτα στοιχεία της σχεδιαστικής κατεύθυνσης του εσωτερικού. Εξωτερικά, το νέο NSX διατηρεί το χαμηλό και φαρδύ στήσιμο και την δυναμική εμφάνιση του πρώτου NSX, ενώ στην καμπίνα ξεχωρίζουν η μελετημένη ορατότητα και ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων “Simple Sports Interface” που ελαχιστοποιεί τα περιττά στοιχεία, ώστε ο οδηγός να επικεντρώνεται στην οδήγηση. Το νέο NSX θα κινείται από έναν V6 κινητήρα άμεσου ψεκασμού τοποθετημένο στο κέντρο, ο οποίος συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) της Honda. Όπως ήδη γνωρίζουμε, το NSX θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία: ο V6 συνεργάζεται επίσης με έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται ενσωματωμένος στο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ το σύστημα τετρακίνησης Sport Hybrid SH-AWD χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες που είτε επιταχύνουν είτε επιβραδύνουν ξεχωριστά τους εμπρός τροχούς στις στροφές, συνδράμοντας ενεργά στο κράτημα του NSX.

Η εξέλιξη του νέου ιαπωνικού supercar γίνεται από μία παγκόσμια ομάδα R&D της οποίας προΐστανται σχεδιαστές και μηχανικοί της Honda R&D America, με την παραγωγή του να ξεκινά το 2015 σε ένα νέο εργοστάσιο στο Ohio (Καναδάς). Το νέο NSX Concept θα το δούμε και στο περίπτερο της Honda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2013 τον ερχόμενο Μάρτιο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...