BMW M6 Grand Coupe: Πρώτες εικόνες

Πρεμιέρα στο Detroit με V8 560 ίππων

  • -
  • -

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες για την M6 Grand Coupe, του νέου μέλους της οικογένειας Μ που είναι η τρίτη εκδοχή αμαξώματος, μαζί με τη Σειρά 6 Coupe και τη Σειρά 6 cabrio. Όπως γράψαμε στο gocar πρόκειται να κάνει την επίσημη εμφάνισή της στο σαλόνι του Detroit που ανοίγει τις πύλες του για το κοινό στις αρχές του 2013.
Το άγγιγμα του βελτιωτικού οίκου της M έφερε πιο επιθετική εμφάνιση στο αμάξωμα της Gran Coupe και φυσικά τις απαραίτητες βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη ώστε τα δυναμικά χαρακτηριστικά να είναι ανάλογα των προσδοκιών ενός κοινού που σίγουρα ξέρει τι αγοράζει και φυσικά βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Καρδιά της M6 Gran Coupe είναι ο V8 με τα διπλά turbo που αποδίδει 560 ίππους και 680Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται μέσω του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Drivelogic το οποίο διαθέτει διπλό συμπλέκτη για ταχύτατη απόκριση και σύστημα Launch Control για πιο αποτελεσματική εκκίνηση. Ο χρόνος των 4,6 sec για 0-100km/h που ανακοινώνει η BMW και η τελική με το πακέτο Μ Driver των 305km/h, είναι ακριβώς ό,τι περιμένει να δει ο μυημένος. Τα σημεία στήριξης των αναρτήσεων είναι κατασκευασμένα από σφυρήλατο αλουμίνιο και διαθέτουν μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής ώστε τα φορτία να μοιράζονται πιο ομοιόμορφα στο αμάξωμα. Τα αμορτισέρ διαθέτουν το σύστημα Dynamic Damper Control για πιο σπορ έλεγχο της απόσβεσης. Η υδραυλική κρεμαγιέρα έχει μεταβλητή υποβοήθηση με λειτουργία M Servotronic για καλύτερο έλεγχο στην σπορ οδήγηση. Αναβαθμισμένα είναι και τα φρένα στα οποία προσφέρεται με επιπλέον χρέωση κεραμικοί δίσκοι οι οποίοι εκτός από το μικρότερο βάρος, έχουν καλύτερη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με του συμβατικούς χαλύβδινους. Οι πίσω κινητήριοι τροχοί συνδέονται μεταξύ τους με διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης το οποίο μέσω πολύδισκου συμπλέκτη φρενάρει τον τροχό που εμφανίζει τάσεις σπιναρίσματος. Όλα αυτά τα περιφερειακά συστήματα ελέγχονται ξεχωριστά κι ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανεξάρτητες ρυθμίσεις και να τις αποθηκεύσει σε ένα set-up που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο οδήγησής του. Η νέα M6 Gran Coupe αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2013 και η τιμή της στη Γερμανία θα ξεκινά από τα 128.000 ευρώ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...