Νέα Maserati Quattroporte

Λαμπερή κομψότητα

  • -
  • -

Η νέα Maserati Quattroporte παρουσιάστηκε στη Γενεύη. Το νέο κομψό sedan αποτελεί ένα από τα τρία μοντέλα –ένα μικρότερο sedan και ένα SUV–  που υπόσχονται την εμπορική αναγέννηση της Maserati μέχρι το 2015.

Χωρίς να ξεχνά τις σχεδιαστικές του αναφορές στο παρελθόν, δείχνει μυώδες, ιταλικό και κομψό, παραμένοντας σε κάθε περίπτωση πανέτοιμο να ανταγωνιστεί το γερμανικό λόμπι. Η νέα Quattroporte έχει βάλει πλώρη για την επίσημη πρεμιέρα στο Detroit τον ερχόμενο Γενάρη. Η αρχική έκδοση  φορά έναν V8 κινητήρα 4,7 λίτρων προδιαγραφών Ferrari, με απόδοση 450+ ίππων και ένα αυτόματο κιβώτιο της ZF. Θα ακολουθήσουν πιο μικρές υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις V8 και V6 (3,0 λίτρα - 410 ίπποι), εστιασμένες στις επιδόσεις αλλά και την οικονομία, καθώς στα πλάνα είναι και κάποια έκδοση diesel. Σημαντική είναι και η ύπαρξη εκδόσεων με  τετρακίνηση S Q4 (δείτε στο video), που τροφοδοτούν ανάλογα με τις περιστάσεις με ροπή και τους εμπρός τροχούς, για μέγιστη πρόσφυση.


Αυξημένο μήκος (περί τα 5200 mm), που αναλογεί και σε αυξημένο μεταξόνιο, δίνουν μια πιο ευρύχωρη εικόνα στο εσωτερικό του νέου μοντέλου. Το εσωτερικό δείχνει πλέον πιο πολυτελές, με το προσεγμένο ξύλο και τις ποιοτικές δερμάτινες επενδύσεις, να συντονίζονται με τον σύγχρονο εξοπλισμό άνεσης. Η γενναία χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα, μειώνουν ελαφρώς το βάρος, το οποίο υπολογίζεται κάτω από τους 2 τόνους (1940 kg).

Η κατασκευή του μοντέλου θα γίνεται στο Τορίνο, στο αναδιαμορφωμένο εργοστάσιο του Bertone.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...