E-quattro για τη νέα γενιά Audi A4

Ηλεκτρική θα είναι η τετρακίνηση τους μέλλοντος

  • -
  • -

Ο χρόνος μετράει ήδη αντίστροφα για την έλευση της νέας γενιάς A4 η οποία σε δύο χρόνια θα φέρει μαζί της μεγάλες αλλαγές. Εσωτερικά της Audi, η επόμενη γενιά έχει την κωδική ονομασία B9 και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται θα φέρει σημαντικές τεχνικές καινοτομίες επικεφαλής των οποίων θα είναι το "e-quattro". Ναι, πρόκειται για αυτό που υποψιάζεστε. Τα  Quattro της νέας εποχής θα είναι ηλεκτρικά. Αυτό σημαίνει ότι θα εγκαταλειφθούν τα βαριά και ογκώδη διαφορικά που συντρόφευαν τις τετρακίνητες εκδόσεις και πλέον οι ηλεκτροκινητήρες θα δώσουν τις λύσεις. Μάλιστα οι εμπρός τροχοί θα κινούνται αποκλειστικά με τη βοήθεια του κινητήρα εσωτερικής καύσης όπως στις συμβατικές προσθιοκίνητες εκδοχές, ενώ ο πίσω άξονας θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αθροιστικά θα μεταφέρουν έως και 136 ίππους στους τροχούς του Α4.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, υπάρχουν πληροφορίες ότι η γκάμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έναν δίλιτρο βενζίνης με απόδοση 225 ίππους και έναν ολοκαίνουριο δίλιτρο diesel με απόδοση 197 ίππους. Στην τετρακίνητη έκδοση ο δίλιτρος των 225 ίππων θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με ισχύ 25 ίππους έκαστο, τα οποία θα είναι τοποθετημένα μέσα στην πλήμνη του κάθε τροχού στον πίσω άξονα.

Τέλος η εξοικονόμηση βάρους θα είναι στις προτεραιότητες για τη νέα γενιά B9 του Audi Α4 και λέγεται ότι η μείωση θα είναι τουλάχιστον 100 κιλά. Δηλαδή η εισαγωγική έκδοση θα έχει απόβαρο 1.330 κιλών. Ας ελπίζουμε ότι θα απομείνει κάτι από το πνεύμα της εποχής των Quattro και δεν θα γίνουν όλα έρμαια της …μπαλαντέζας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...