Πληροφορίες για το νέο Toyota Auris

Νέα στοιχεία και φωτογραφίες

  • -
  • -

Στα τελευταία στάδια της εξέλιξης του νέου Auris hatchback -του αδελφού μοντέλου της ιαπωνικής Corolla- βρίσκεται η Toyota. Σήμερα μέσω ιαπωνικού site έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες φωτογραφίες της ιαπωνικής έκδοσης.

Το project της δεύτερης γενιάς του Auris, έχει αναλάβει το ευρωπαϊκό τμήμα της Toyota (Europe), του οποίου δημιούργημα είναι και το πρόσφατο Yaris Hybrid. Οι βασικές γραμμές εξέλιξης των νέων ευρωπαϊκών μοντέλων της Toyota, εκτός από το ευρωπαϊκό design, επικεντρώνονται και στα οδικά χαρακτηριστικά, τομέας που το σημερινό Auris έχει εν μέρει κατακριθεί.

Σε κάθε περίπτωση η πλατφόρμα του νέου μοντέλου, είναι σχεδιασμένη με γνώμονα την ύπαρξη και υβριδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αναλάβουν να συνεχίσουν το θετικό οικολογικό προφίλ που έχουν καθιερώσει πλέον το Prius και Auris Hybrid.

Τα σύνολα βενζίνης των 1,3 και 1,6 λίτρων θα αναλάβουν αρχικά να εξοπλίζουν την βενζινοκίνητη γκάμα του νέου Auris. Το ιαπωνικό μοντέλο αναμένεται με κινητήρες βενζίνης 1,5 και 1,8 λίτρων, καθώς και με τετρακίνητες εκδόσεις, οι οποίες δεν είναι γνωστό αν θα βρουν το δρόμο προς την Ευρώπη. Σημαντική είναι η συνεργασία με την BMW για τους diesel κινητήρες, με το νέο Auris να φορά τους τεχνολογικά προηγμένους diesel κινητήρες των Βαυαρών, με χωρητικότητα 1,6 και 2,0 λίτρα. Αυτές οι εκδόσεις ίσως προκαλέσουν εσωτερικό ανταγωνισμό, σε σχέση με την πολλά υποσχόμενη νέα υβριδική έκδοση του μοντέλου.

Η παραγωγή του νέου Auris hatchback θα γίνεται στην Αγγλία (Derbyshire) με τον προγραμματισμό να δείχνει την εμπορική παρουσία του μέσα στο 2013.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...