Ford Fiesta ST

1.6 Ecoboost 180 ps

  • -
  • -

Στο πικάντικο μονοπάτι των μικρών hot hatch μπαίνει επιτέλους το Fiesta ST παραγωγής. Χωρίς σημαντικές αλλαγές το Concept μεταμορφώθηκε από τοTeamRS της Ford, σε ένα πανέτοιμο μοντέλο, έτοιμο να προσφέρει σχετικά προσιτές επιδόσεις στο ανάλογο κοινό.

Η εντυπωσιακή εισαγωγή αέρα, οι ανάλογες ζάντες και το αεροδυναμικό κουστούμι δίνουν το έναυσμα της σπορ κουλτούρας, που περνά με τα Recaro καθίσματα και τις ανάλογες πινελιές στο διάκοσμό και στο εσωτερικό. Το χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 15 mm, διαθέτει πλέον και το κατάλληλο set-up για αμορτισέρ και ελατήρια.

Δυνατό χαρτί του νέου Fiesta ST ο Ecoboost κινητήρας των 1,6 λίτρων, με 180 ίππους και 240 Nm χρησιμοποιεί τα up to date ηλεκτρονικά για τον έλεγχο της δυναμικής συμπεριφοράς και το Torque Vectoring ηλεκτρονικό διαφορικό για περάσει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς. Το χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο σιγοντάρει τις επιδόσεις, με τα 0-100 km/h να υπολογίζονται κάτω από 7,0’’ και η τελική ταχύτητα στα 219 km/h. Παράλληλα οι εκπομπές CO2 είναι χαμηλότερες κατά 20% σε σχέση με το απελθόν μοντέλο των δύο λίτρων.

Εμπορικό ντεμπούτο για το Fiesta ST αναμένεται στην Ευρώπη από τις αρχές του 2013.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...