Νέο Dodge Dart

Παρουσίαση στο Detroit

  • -
  • -

Με ονομασία από την δεκαετία του ’60 το Dart είναι το νέο μοντέλο της Dodge, που παρουσιάστηκε και επίσημα στο σαλόνι του Detroit. Το ενδιαφέρον στοιχείο δεν είναι βέβαια το όνομα του, αλλά ότι θα πατά πάνω στο επιμηκυμένο πάτωμα της σημερινής Alfa Romeo Giulietta. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα 4θυρο saloon που κοιτά την λογική της Dodge, αλλά διαθέτει κλασσικά σχεδιαστικά ευρωπαϊκά στοιχεία και λίγη από την οπτική κουλτούρα του τελευταίου Ford Focus!

Το Dart αναμένεται να εξοπλίζεται από τρεις 4κύλινδρους κινητήρες. Οι δύο πιο μεγάλοι σε κυβισμό 2,0 και 2,4 λίτρων, θα συμπληρώνονται από τον turbo 1,4 λίτρων Mutiair, πιθανόν detuned στους 130 ίππους. Την τεχνολογία Multiair υιοθετεί και ο μεγάλος 2,4 λίτρων κινητήρας και μαζί με τον 1,4 T εξασφαλίζουν επιδόσεις με ανταγωνιστική κατανάλωση και χαμηλές εκπομπές CO2.Το 6άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη της Fiat υπολογίζεται για το νέο Dart, αλλά την παράσταση αναμένεται να κλέψει το αυτόματο 9άρι της ZF, το οποίο θα προσφέρει και 10% οικονομία σε καύσιμο.

Μοντέρνας σχεδίασης είναι το εσωτερικό του Dart. Στο κέντρο του ταμπλό θα βρίσκεται η οθόνη 8,4 ιντσών του Chrysler Group UConnect multimedia πακέτου, απαραίτητου πλέον για ένα σύγχρονο sedan σαν το Dart. Παράλληλα, σύγχρονα στοιχεία ενεργητικής ασφάλειας (π.χ σύστημα ελέγχου τυφλών γωνιών) και 10 αερόσακοι θεωρούνται δεδομένα για το Dart. Οι χώροι θα είναι από τα βασικά προσόντα του Dart σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της Dodge. Συνολικά 12 χρώματα για το αμάξωμα και 14 χρωματικές επιλογές στο εσωτερικό, μαζί με 6 διαφορετικές επιλογές σε ζάντες, θα δίνουν το προσωπικό τόνο του εκάστοτε αγοραστή στο νέο Dart.

To Dodge Dart θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Chrysler Group (Belvidere Assembly Plant) στο Illinois, όπου κατασκευαζόταν μέχρι τον Νοέμβριο το Dodge Caliber και κατασκευάζονται τα Jeep Compass και Patriot. Αργότερα μέσα στο 2012 υπολογίζεται να παρουσιασθεί στο Πεκίνο, η έκδοση του Dart με τα σήματα της Fiat, αποτελώντας κατά μια έννοια τον διάδοχο του Marea (σαν Bravo sedan). Η έκδοση της Fiat θα παράγεται και θα πωλείται στην Κίνα, αλλά θα εξάγεται και σε άλλες ηπείρους ανάμεσα σε αυτές και στην Ευρώπη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...