Πλάνα για MINI Countryman Prodrive

Η πικάντικη έκδοση παραγωγής

  • -
  • -

Η Prodrive είναι σε όλους γνωστή για τα κατορθώματα της στο WRC και όχι μόνον. Έχοντας βάλει σχεδόν όλα τα κορυφαία Subaru στο χέρι της, πλέον ασχολείται με το  MINI με το Countryman WRC. Η αγωνιστική εμπλοκή του Crossover μοντέλου θα είναι πλήρης για το 2012, οπότε η Prodrive είπε να τονώσει το ενδιαφέρον για το μοντέλο, με μια ιδιαίτερα έκδοση για το δρόμο.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα ο επικεφαλής της Prodrive Dave Richards προετοιμάζει το έδαφος για το πιο εντυπωσιακό Countryman παραγωγής μέχρι σήμερα. Εμφανισιακά ένα νέο bodykit, η αεροτομή από Carbon και οι μεγάλοι τροχοί θα δημιουργούν το συναίσθημα της replicas του αγωνιστικού μοντέλου. Ο κινητήρας 1.6 turbo με προσεκτικό προγραμματισμό –από τους μαέστρους της Superchips- και εξάτμιση Miltek θα σκαρφαλώσει σε απόδοση στους 230 ίππους. Βέβαια οι προσδοκίες της Superchips για ένα μεγαλύτερο turbo μάλλον θα 300αρίσουν σε ίππους την απόδοση του μοτέρ.

Πόσο συλλεκτική θα είναι η έκδοση Prodrive δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά σίγουρα το κόστος αγοράς θα «τσούζει» αρκετά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...