Mercedes C63 AMG Coupe Black Series

Κυνήγι εντυπώσεων

  • -
  • -

Γι αυτούς που η κορυφαία, αν και εκτός ελληνικής πραγματικότητας, έκδοση της C-Class Coupe με την ονομασία C63 AMG δεν φαντάζει αρκετή, οι Γερμανοί παρουσίασαν μια ακόμα πιο δυναμική έκφανση του συγκεκριμένου μοντέλου.

Ξεκινώντας με την εξωτερική σχεδίαση της νέας C63 AMG Coupe Black Series τις εντυπώσεις κλέβουν οι επιρροές από την αγωνιστικών προδιαγραφών SLS AMG GT3, περνώντας τα αισθητικά στοιχεία ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου σε ένα μοντέλο παραγωγής για το δρόμο. Οι τροχοί των 19 ιντσών βαμμένοι σε γκρι απόχρωση και οι απολήξεις των εξατμίσεων συμπληρώνουν την αν μη τι άλλο εντυπωσιακή εικόνα της συγκεκριμένης C-Class Coupe.

Στο εσωτερικό την παράσταση κλέβουν τα δύο εντυπωσιακά bucket με τα σήματα της AMG. Πίσω από αυτά τα καθίσματα έχουν αφαιρεθεί, δημιουργώντας ένα πάγκο, ενώ προσφέρεται και η προσθήκη εργοστασιακού roll-bar για την καμπίνα. Για τους πιο πρακτικούς οπαδούς των μοντέλων της AMG υπάρχει και τετραθέσια έκδοση του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Στον εξοπλισμό της Black Series υπάρχουν και δύο επιπλέον πακέτα, το AMG Track Package που αποτελείται από εδικά ελαστικά 19 ιντσών της Dunlop και το AMG Aerodynamics package που περιλαμβάνει αεροδυναμικά βοηθήματα από συνθετικά υλικά (carbon).

Ο ατμοσφαιρικός V8 των 6,2 λίτρων αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο της έκδοσης. Βελτιωμένος στα σωθικά του έχει απόδοση 517 ίππων, διαθέτει 620 Nm ροπής και συνδυάζεται με το μελετημένο AMG Speed shift MCT των 7 σχέσεων. Οι επιδόσεις από στάση αγγίζουν τα 4.2’’ για το τυπικό 0-100 km/h. Αναβαθμισμένη είναι η ανάρτηση και το σύστημα πέδησης, τα οποία έχουν δεχτεί τις περαιτέρω ευλογίες της AMG. Σημαντικό στοιχείο είναι η ύπαρξη στον πίσω άξονα ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο σέβεται και συνεργάζεται μαζί με το εξελιγμένο ESP. Το τελευταίο διαθέτει και δύο επιλογές για τους πιο ενθουσιώδης: Sport Handling και ESP off.

Η νέα έκδοση Black Series της Coupe C-Class C63 AMG θα παρουσιαστεί επίσημα στην Φρανκφούρτη τον προσεχή Σεπτέμβριο.Το εμπορικό λανσάρισμα της αναμένεται το Γενάρη του 2012,  με μια ενδεικτική τιμή στην Ευρώπη να ανακοινώνεται στα 115.430 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...