Jaguar B99 Concept by Bertone

Ανταγωνισμός για την BMW σειρά 3

  • -
  • -

Αν και η πρώτη προσπάθεια είχε γίνει με την X-Type, η Jaguar ξαναπροετοιμάζει το έδαφος για τον ανταγωνισμό με την σειρά 3 της BMW. Η Jaguar B99 concept έχει προκύψει με την συμμετοχή του Bertone, γιορτάζοντας τα 99 χρόνια ιστορίας του οίκου (από το 1912).

Εκτός από την σχεδιαστική άποψη του οίκου Bertone που εκφράζει το μοντέλο, αποτελεί και μηχανολογικά προπομπό της μεσαίας κατηγορίας του μέλλοντος. Η νέα υβριδική διάταξη που το εξοπλίζει, προσφέρει μεγάλη αυτονομία. Δύο ηλεκτροκινητήρες συνεργάζονται αποδίδοντας περίπου 200 ίππους στον πίσω άξονα. Οι μπαταρίες τους φορτίζονται και με την βοήθεια ενός μικρού κινητήρα εσωτερικής καύσης 1.4 λίτρων με 170 ίππους. Η συνολική ισχύς της διάταξης είναι 570 ίπποι, με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται μόλις σε 30 gr/km. Η αυτονομία του B99 Concept αγγίζει τα 700 km, ενώ 100 από αυτά μπορούν να γίνουν αποκλειστικά με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Bertone παρουσίασε και μια αγωνιστική έκδοση του B99 Concept, με την ονομασία GT, η οποία έχει ως στόχο μελλοντικά τους αγώνες.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...