Νέο MG3: Το ταχύτερο υβριδικό supermini – Πότε έρχεται Ελλάδα

Το νέο MG3, εφοδιάζεται με το σύστημα μετάδοσης κίνησης Hybrid+ της MG Motor, όντας το ταχύτερο supermini της κλάσης του κι ένα από τα πιο οικονομικά σε κατανάλωση.

  • -
  • -

Η MG Motor παρουσίασε σήμερα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, το ολοκαίνουργιο MG3, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι είναι το ταχύτερο υβριδικό supermini της κλάσης του, ένα από τα πιο οικονομικά και αναμφίβολα μέσα στα κορυφαία του είδους, σε ότι αφορά την απόλαυση στην οδήγησή του.

Το πρώτο συμβατικό, μη plug-in υβριδικό

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης του MG3, είναι κατασκευασμένο in-house από την MG Motor και φέρει την ονομασία Hybrid+. Αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Άτκινσον και προσφέρει μέγιστη ισχύ 75 kW (102 ίπποι) και θερμοδυναμική απόδοση 41%, ενώ στο «πλάι» του βρίσκεται και ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 100 kW (136 ίπποι), με τη συνδυαστική απόδοση του συστήματος να ανέρχεται στα 143 kW ή… στους 194 PS. Η δε μπαταρία του συστήματος είναι χωρητικότητας 1,83 kWh.

Το σύστημα μετάδοσης αποτελείται από ένα κιβώτιο τριών σχέσεων, ενώ ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και όποιο από τα 5 προγράμματα οδήγησης EV επιθυμεί (Series, Series and Charge, Drive and Charge και Parallel) προκειμένου να «κρατήσει» την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα. Εξυπακούεται φυσικά, πως το MG3, διαθέτει στο στάνταρντ εξοπλισμό του και τα τρία γνωστά προγράμματα παραμετροποίησης της οδήγησης, τα Eco, Standard και Sport.

Στη γλώσσα των αριθμών, το MG3, χρειάζεται σύμφωνα με την εταιρεία 8’’ για τα πρώτα  «0-100 km/h» με την ρεπρίζ των 80-120 km/h να είναι εξίσου εντυπωσιακή, καθώς διαρκεί μόλις 5’’. Η δε κατανάλωση καυσίμου, σε ένα μικτό κύκλο, ανέρχεται σε μόλις 4,4 lt/100 km.

Νέα σχεδίαση στην καμπίνα

Σε νέα σχεδιαστικά μονοπάτια βάδισε και η καμπίνα του νέου MG3. Φέρει πλέον νέες «αιωρούμενες» οθόνες, με αυτή μπροστά από τον οδηγό να έχει διαγώνιο 7,0’’, ενώ η αντίστοιχη για το σύστημα πολυμέσων ανέρχεται στις 10,25’’.

Αμφότερες, διαθέτουν νέα γραφικά, ταχύτερο επεξεργαστή και καλύτερη απόκριση στις εντολές του οδηγού. Όπως κάθε σύγχρονο supermini που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το MG3 φέρει μια κορυφαία σουίτα τεχνολογικών συστημάτων ασφαλείας (MG Pilot), η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα συστήματα Lane Keep Assist με Lane Departure Warning System, Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning και Traffic Jam Assist.

Δείτε ακόμα: Video-Δοκιμή MG4 Exclusive 64 kWh 204 PS

Επίσης, το νέο MG3 θα διατίθεται σε έξι χρωματικές επιλογές (Arctic White, Battersea Blue, Dynamic Red, Black Pearl, Monument Silver και Hampstead Grey), με την MG Motor να φέρνει το μοντέλο στη χώρα μας από το Μάϊο του 2024 συνοδεύοντας το φυσικά και με 7ετή εγγύηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...