Renault Symbioz: Το νέο υβριδικό SUV με το ελληνικό όνομα

Οι Γάλλοι μόλις αποκάλυψαν το νεότερο μοντέλο που θα προστεθεί στη γκάμα με τα C-SUV τους, το οποίο θα συνδυάζει πιο compact διαστάσεις, χαμηλό βάρος και πλήρως υβριδική τεχνολογία.

  • -
  • -

Μπορεί ποτέ να έχει κανείς αρκετά SUV στη γκάμα του; Όχι όπως όλα δείχνουν, μιας και το κοινό δείχνει να ανταποκρίνεται όσα κι αν φτιάξουν οι κατασκευαστές. Κλασικό παράδειγμα αυτό με τα B-SUV της Volkswagen, μιας και ο Γερμανός κατασκευαστής έχει τρία διαφορετικά μοντέλα στην ίδια κατηγορία. Τώρα η Renault γίνεται η επόμενη εταιρεία με τρία μοντέλα στο ίδιο segment και συγκεκριμένα στα C-SUV, καθώς δίπλα στα Arkana και Austral έρχεται να προστεθεί το Symbioz.

2

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το συγκεκριμένο όνομα, μιας και είχε συνοδέψει ένα concept car πριν από περίπου 7 χρόνια, αυτή είναι πρώτη φορά που ο τίτλος θα περάσει στην παραγωγή. Εμπνευσμένος από την ελληνική λέξη «συμβίωση», το νέο μοντέλο θα αποτελεί το μικρότερο εκ των τριών C-SUV της μάρκας με μήκος 4,41 μέτρα. Να πούμε πως το Austral φτάνει τα 4,51 m και το Arkana τα 4,56 m.

Η οικονομία σε πρώτο πλάνο

Η Renault λέει πως θα συνδυάζει τις compact διαστάσεις και το χαμηλό βάρος (κάτω από 1.500 κιλά) με πλούσιους χώρους για την οικογένεια και φυσικά την πλήρως υβριδική τεχνολογία E-Tech. Να πούμε πως το μεγαλύτερο coupe SUV, Arkana, με το ίδιο μοτέρ καίει μόλις 4,8 lt/100km και προσφέρει μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων, οπότε το ακόμη πιο μικρό Symbioz λογικά θα μπορεί να χαρίζει ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση.

Δείτε ακόμη: Νέο Renault Arkana: 4.000 € φθηνότερο σε όλες τις εκδόσεις – Δες τις νέες τιμές

Αυτό σημαίνει πως θα χρησιμοποιεί το γνωστό υβριδικό κινητήριο σύνολο που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της μάρκας το οποίο συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 lt και δύο ηλεκτροκινητήρες, για να φτάσει στους 145 ίππους. Στόχος είναι η άριστη ισορροπία μεταξύ απόδοσης και οικονομίας. Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες θα φέρει μία νέας γενιάς Solarbay πανοραμική οροφή η οποία θα βασίζεται στην τεχνολογία PDLC. Αυτό σημαίνει πως το τζάμι με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορεί να γίνεται από διαφανές, αδιαφανές και να μην επιτρέπει στο φως να περάσει από μέσα χωρίς τη χρήση σκίαστρου.

3

Δείτε ακόμη: Ασυναγώνιστο όφελος έως 5.000 € από τη Renault!

Η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει μέσα στην Άνοιξη. Τότε θα μάθουμε περισσότερα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά του, αλλά και την έναρξη της εμπορικής του πορείας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...