Porsche Boxster Black Edition

320 ίπποι ντυμένοι στα μαύρα!

  • -
  • -

Παράλληλα με τις 911 Coupe και Cabrio Black Edition, οι Γερμανοί παρουσίασαν στη Γενεύη και μια συλλεκτική έκδοση για την Boxster S. Η ντυμένη στα μαύρα Boxster S Black Edition θα παραχθεί μόλις σε 987 αντίτυπα. Μικρές αλλαγές στην εμφάνιση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά συνοδεύουν το πακέτο της νέας έκδοσης.

Εξωτερικά λοιπόν κυριαρχεί το μαύρο, στις περισσότερες λεπτομέρειες του αμαξώματος, όπως στα roll bar και τις εισαγωγές αέρα. Στο εσωτερικό συνεχίζεται η κυριαρχία του μαύρου, τόσο στο δερμάτινο σαλόνι, όσο και σε διάφορα σημεία του ταμπλό (κεντρική κονσόλα, πίνακας οργάνων). Επιπλέον, σημείο αναφοράς της έκδοσης Black Edition είναι το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι SportDesign.

Βασισμένη επί της ουσίας στην Boxster S, η έκδοση Black Edition χρησιμοποιεί τον ίδιο επίπεδο κινητήρα των 3.4 λίτρων, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 320 ίππους και 370 Nm ροπής. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, επιταχύνοντας από 0-100 km/h σε 5.2 sec και καταναλώνοντας κατά μέσο όρο 9.8 lt/100km βενζίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Porsche. Οι τιμές για την έκδοση με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK είναι 5.1 sec (4.9 sec με Sport Chrono Package Plus) και 9.4 lt/100km (CO2 221 gr/km) αντίστοιχα.

Η έκδοση Black Edition της Boxster πατάει πάνω σε τροχούς 19 ιντσών ελαφριού κράματος, όμοιους με αυτούς της Boxster Spyder (235/35/19 εμπρός, 265/35/19 πίσω). Στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου ανήκουν τα κεραμικά φρένα (PCCB), η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση PASM και τα ηλέκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα με μνήμη.

Η διάθεση της έκδοσης Black Edition ξεκινά από το Μάρτιο, με την τιμή της στην Αγγλία να ανέρχεται περίπου στα 55.500 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...