Επίσημο: Νέο Renault Twingo – Πότε έρχεται το φθηνό και ρετρό ηλεκτρικό [video]

Ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Twingo μόλις αποκαλύφθηκε ως το μοντέλο που θα αποτελεί το εισαγωγικό και φθηνότερο ηλεκτρικό της γκάμας.

  • -
  • -

Το νέο ηλεκτρικό πόλης που έρχεται να αντικαταστήσει το Renault Twingo μόλις παρουσιάστηκε και σύμφωνα με τη γαλλική μάρκα θα προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία απόδοση.

Το νέο μοντέλο τοποθετείται στη γκάμα κάτω από τα Renault 5 και 4, ενώ σύμφωνα με το μεγάλο αφεντικό του Renault Group, Luca de Meo, θα αποτελέσει το αυτοκίνητο-κλειδί για την συμπλήρωση του κενού που έχει η μάρκα για ένα προσιτό ηλεκτρικό. Οι πληροφορίες λένε πως θα κυκλοφορήσει το 2026 και θα είναι αποκλειστικά ευρωπαϊκό προϊόν καθώς όχι μόνο θα σχεδιαστεί αλλά και θα κατασκευάζεται στη Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με τον de Meo θα ανταγωνίζεται στα ίσια τους Κινέζους αντιπάλους όσον αφορά την τιμή απόκτησης. Αυτό θα προκύπτει χάρη στο κατά 50% μικρότερο κόστος παραγωγής που θα έχει συγκριτικά με ένα C-SUV, λόγω της μικρότερης ανάγκης για πρώτες ύλες.

1

Αν και οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι περιορισμένες, οι Γάλλοι ισχυρίζονται πως θα μπορεί να προσφέρει κατανάλωση της τάξης των 10 kWh/100km και 75% χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε όλη τη διάρκεια ζωής τους συγκριτικά με το μέσο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί κινητήρα εσωτερικής καύσης και πωλείται εν έτη 2023.

Δείτε ακόμη: Έρχεται το φθηνότερο ηλεκτρικό Opel – Μικρότερο από το Corsa

Φήμες θέλουν το νέο ηλεκτρικό πόλης να πωλείται με τιμή κάτω από 20.000 € ή να προσφέρεται με leasing που κοστίζει κάτω από 100 € μηνιαίως. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για κατασκευή του νέου ηλεκτρικού στην μονάδα παραγωγής της Renault, στο Novo Mesto της Σλοβενίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video από το event στο οποίο έγινε η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Twingo:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...