Έρχεται το φθηνότερο ηλεκτρικό Opel – Μικρότερο από το Corsa

Η Opel έχει στα σκαριά τον αντικαταστάτη του Adam ή αλλιώς, το μικρότερο και φθηνότερο ηλεκτρικό της μοντέλο που θα τοποθετηθεί κάτω από το Corsa electric.

  • -
  • -

Ο CEO της Opel, Florian Huettl, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που θα τοποθετηθεί στη βάση της προϊοντικής γκάμας της γερμανικής φίρμας.

«Με τις ηλεκτρικές πλατφόρμες του ομίλου (Stellantis), είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε EV’s σε τιμές που θα μας επιτρέψουν να προσεγγίσουμε ένα ευρύτερο κοινό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Florian Huetti.

Στα πρότυπα του Citroen e-C3

Το μικρότερο και φθηνότερο ηλεκτρικό μοντέλο της Opel θα βασιστεί όπως όλα μαρτυρούν στην πλατφόρμα αλλά... και στις μπαταρίες του ολοκαίνουργιου Citroen e-C3, που σημαίνει ότι και η τιμή πώλησης του δε θα υπερβεί τα 25.000 €.

Ο CEO της Opel, θα ήθελε πολύ όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, η τιμή του μελλοντικού μικρού ηλεκτρικού μοντέλου της φίρμας του να είναι κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 20.000 €, όπως συμβαίνει με το Citroen e-C3 (19.990 €) με τη «μικρή» μπαταρία αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει προς ώρας δύσκολο διότι οι Γερμανοί θα παρουσιάσουν ένα πιο «ποιοτικό» ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία και μεγαλύτερη αυτονομία. Τουλάχιστον, αυτό υποστήριξε ο Florian Huettl…

Οι ηλεκτρικοί αντίπαλοι του μελλοντικού Opel

To μικρότερο αλλά συνάμα και φθηνότερο ηλεκτρικό μοντέλο της Opel, θα εμπνευστεί σχεδιαστικά από το πρωτότυπο «Experimental Concept» και θα τοποθετηθεί κάτω από το ηλεκτρικό Corsa, αποτελώντας ουσιαστικά τη σύγχρονη εκδοχή του Opel Adam.

Από τη στιγμή που θα «πατήσει» πάνω στο ηλεκτρικό Citroen e-C3, σημαίνει πως η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί θα είναι η STLA Small Platform του ομίλου Stellantis, ενώ η μπαταρία που θα εφοδιάζει το μοντέλο θα είναι χωρητικότητας 44 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία που θα αγγίζει τα 320 km.

Η δε ισχύς αναμένεται στους 113 ίππους προσφέροντας στο όχημα επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε 11’’ περίπου και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 135 km/h.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το ολοκαίνουριο, ηλεκτρικό Citroen e-C3

Το μελλοντικό ηλεκτρικό μοντέλο της Opel θα σταθεί απέναντι τόσο στο Citroen e-C3, όσο και στα επερχόμενα Fiat Panda electric, Renault 5, Kia EV2 και VW ID.2, συνθέτοντας ουσιαστικά μια νέα γενιά προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το λανσάρισμά του αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στο 2024 ή το αργότερο αρχές του 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...