Volkswagen ID.X Performance: Σπορ ηλεκτρική λιμουζίνα 558 ίππων

Με δύο ηλεκτροκινητήρες και πλούσιο σπορ εξοπλισμό, το ID.7 μετατρέπεται στον απόλυτο φονέα των κορυφαίων Tesla.

  • -
  • -

Η Volkswagen φαίνεται να έχει πάρει σοβαρά την αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων επιδόσεων του παρελθόντος στην ηλεκτρική εποχή. Κι αυτό γιατί μόλις λίγες μέρες μετά την εμφάνιση του ID. GTI Concept, σειρά έχει ένας ανταγωνιστής των κορυφαίων Tesla Model 3 και BMW i4. Πρόκειται για το sedan ID.7 στην πιο ακραία μορφή που μπορείτε να φανταστείτε, το οποίο μάλιστα είναι πολύ πιθανό να δούμε να περνά στην παραγωγή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ίσως η έκδοση παραγωγής που θα προκύψει στο μέλλον να μην είναι τόσο εντυπωσιακή όσο το πρωτότυπο ID.X Performance των 558 ίππων που παρουσιάζει στο ID. Treffen στο Λοκάρνο της Ελβετίας η γερμανική μάρκα, αλλά σίγουρα το νέο αυτό concept φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Η σχεδιαστική ομάδα της μάρκας έχει μετατρέψει το απλό ID.7 σε ένα επιθετικό ηλεκτρικό επιδόσεων με την προσθήκη νέων προφυλακτήρων, μαρσπιέ, τροχών και μιας τεράστιας αεροτομής.

back

Τόσο οι εμπρός και πίσω αεροτομές, αλλά και ο διαχύτης, είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ οι πρησμένοι θόλοι καλύπτουν τις νέες σφυρήλατες ζάντες των 20 ιντσών οι οποίες περιβάλλονται άψογα από τα φτερά χάρη στην κατά 60 mm χαμηλότερη ανάρτηση. Φυσικά τους τροχούς ντύνει κορυφαία γόμα Pilot Sport Cup της Michelin.

Το μοναδικό κινητήριο σύνολο που διατίθεται στο ID.7 παραγωγής είναι ένα σύστημα με δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση απόδοσης 286 ίππων, αν και είναι πιθανό να προστεθούν σύντομα και μικρότερες εκδόσεις. Το ID.X βέβαια διάλεξε τον ανάποδο δρόμο, κοιτώντας κατάματα τόσο το Tesla Model 3 Performance, αλλά και την BMW i4 M50 των 544 ίππων. Τιμές σχετικά με τις επιδόσεις του ID.X δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά είναι σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε τιμές κάτω από 4 sec για τα 0-100 km/h.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την BMW i4 M50i

Εάν λοιπόν το εντυπωσιακό Volkswagen περάσει στην παραγωγή τι θα κάνατε; Θα προτιμούσατε ένα Tesla Model 3 ή αυτό;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...