Ανανεωμένο Renault Arkana: Τι νέο φέρνει η έκδοση Esprit Alpine

Προκειμένου να ανανεωθεί οπτικά και ουσιαστικά, η Renault προχωράει σε μια μικρής έκτασης αναβάθμιση του Arkana, προσφέροντας ακόμη πιο ελκυστική εμφάνιση και τεχνολογίες.

  • -
  • -

Το Renault Arkana το γνωρίσαμε σχετικά πρόσφατα στη χώρα μας, ενώ το σχήμα του καταφέρνει να παραμένει στην επικαιρότητα χάρη στα coupe χαρακτηριστικά. Πρόκειται για ένα από τα λίγα προσιτά coupe SUV, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Ωστόσο η γαλλική μάρκα θέλει να προηγείται των εξελίξεων και παρουσιάζει το ανανεωμένο Arkana, το οποίο αποκτά νέες εκδόσεις, περισσότερη τεχνολογία και πιο επίκαιρη εμφάνιση!

Για την ακρίβεια, ακολουθεί τον δρόμο των πιο πρόσφατων μοντέλων της Renault. Χωρίς αμφιβολία, οι Γάλλοι βρίσκονται σε… δημιουργική έξαρση. Για αυτό και «μπαίνει χέρι» τόσο νωρίς στο Arkana, που παρουσιάστηκε τον Οκτώβρη του 2020 στην ευρωπαϊκή εκδοχή του. Ύστερα από περίπου 163.000 μονάδες πωλήσεων, το στιλάτο coupe SUV έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην κυριαρχία που θέλει να πετύχει η Renault στο C-Segment, πλάι στο ολοκαίνουργιο Austral και το εντυπωσιακό ηλεκτρικό Megane E-Tech Electric.

Οι αλλαγές του νέου Renault Arkana

H Renault διατήρησε τη «ρευστή» σιλουέτα του Arkana, αλλάζοντας μόνο μικρές λεπτομέρειες. Φωτιστικά σώματα, μάσκα και προφυλακτήρας έχουν ανασχεδιαστεί με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, ενώ το νέο έμβλημα της μάρκας δεσπόζει στο κέντρο, στις γνωστές μεγάλες διαστάσεις που επιλέγει η Renault. Στο πίσω μέρος οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στις συνηθισμένες για facelift λεπτομέρειες (προφυλακτήρες, διαχύτη κλπ) και φυσικά, υπάρχουν νέα διαθέσιμα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου. Τέλος, η Renault προσφέρει περισσότερες επιλογές για τα διακοσμητικά στοιχεία. Πλέον μπορούν να βρίσκονται σε μαύρο σατινέ ή γυαλιστερό χρωματισμό, αντί για την αποκλειστικότητα του χρωμίου που υπήρχε νωρίτερα.

Νέα έκδοση Esprit Alpine

Πλέον, η Renault καταργεί τις εκδόσεις RS Line που γνωρίζαμε και εισάγει τις εντυπωσιακές Esprit Alpine, αντλώντας έμπνευση από τη μάρκα Alpine που ανήκει στη γαλλική εταιρεία. Τις εκδόσεις τις γνωρίσαμε από το νέο Austral, το μεγάλο Coupe SUV με το όνομα Rafale, αλλά και το ανανεωμένο best-seller της φίρμας, το Clio. Το Arkana δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός, οπότε στην κορυφή της γκάμας του υπάρχει η εκδοχή Esprit Alpine.

Δείτε ακόμη: Γνωρίσαμε από κοντά το νέο Renault Rafale

Οι μαύρες σατινέ λεπτομέρειες ξεχωρίζουν, όπως και ο πιο επιθετικός εμπρός προφυλακτήρας. Οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών προσδίδουν επιπλέον δυναμισμό και στο εσωτερικό, υπάρχουν νέες επενδύσεις με μπλε λεπτομέρειες. Επιπλέον, σε αυτή την έκδοση τοποθετείται ο επιλογέας e-shifter για το αυτόματο κιβώτιο, ένα joystick επί της ουσίας χωρίς απευθείας μηχανική σύνδεση με το κιβώτιο. Οι επιλογές του οδηγού φτάνουν στο σασμάν ηλεκτρονικά.

Οι κινητήρες του νέου Renault Arkana

Το Renault Arkana facelift διατίθεται με τρεις κινητήρες, όλοι υβριδικοί και με αποκλειστικά αυτόματη μετάδοση. Κανένα μοτέρ δεν συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Στη βάση της γκάμας υπάρχει ο ήπια υβριδικός τετρακύλινδρος turbo των 1,33 λίτρων με 140 ίππους και 260 Nm ροπή. Ψηλότερα, ο ίδιος κινητήρας είναι διαθέσιμος και με 160 ίππους (270 Nm ροπή). Τα δύο ήπια υβριδικά σύνολα συνδυάζονται αποκλειστικά με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC των 7 σχέσεων.

Ανάμεσα, συναντάμε την full hybrid εκδοχή με το όνομα E-Tech Hybrid. Εδώ ένας τετρακύλινδρος, ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων, μαζί με δύο ηλεκτροκινητήρες, έχουν το αποτέλεσμα 145 ίππων, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση η οικονομία καυσίμου είναι εκείνη που ξεχωρίζει. Το Arkana E-Tech Hybrid φορτίζει την μπαταρία του κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα. Στη συνέχεια, οι ισχυρότεροι ηλεκτροκινητήρες μπορούν να προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική κίνηση σε αρκετές περιπτώσεις των καθημερινών μετακινήσεων, μειώνοντας σημαντικά τις απαιτήσεις σε καύσιμο. Και εδώ το κιβώτιο είναι αυτόματο, διαφορετικής τεχνολογίας όμως (multi-mode).

Πότε έρχεται το νέο Renault Arkana;

Το coupe SUV της Renault διατηρεί όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματά του, δηλαδή τους μεγάλους χώρους, τη συνδεσιμότητα και τη γαλλική οδική συμπεριφορά. Ο χώρος αποσκευών στις mild hybrid εκδόσεις είναι στα 513 λίτρα, ενώ στις E-Tech Hybrid υπάρχουν διαθέσιμα 480 λίτρα για αποσκευές. Η ανανεωμένη εκδοχή του Renault Arkana θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις, τη βασική Evolution, την πλούσια Techno και την κορυφαία Esprit Alpine με σπορ στοιχεία. Η εμπορική πορεία του θα ξεκινήσει άμεσα με τα πρώτα αυτοκίνητα να έρχονται μέσα στο 2023. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι του 2023.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...