Νέο FIAT 600e: Ηλεκτρικό B-SUV με αυτονομία έως και πάνω από 600 km [video]

Η FIAT επιστρέφει στο B segment με το νέο 600e, το μεγάλο αδερφάκι του ηλεκτρικού 500 και επαναφέρει τον ιταλικό αέρα στην κατηγορία.

  • -
  • -

Η FIAT συνεχίζει με το βλέμμα της στη βιώσιμη αστική μετακίνηση, και παρουσιάζει το νέο 600e, μία προσθήκη στη γκάμα της μάρκας που σηματοδοτεί την επιστροφή της στο segment Β. Δεν πρόκειται για τον διάδοχο του Punto αλλά για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο το οποίο μοιράζεται στοιχεία με το συγγενικό Jeep Avenger (διαβάστε την πρώτη οδηγική μας εμπειρία μαζί του εδώ) και έρχεται να καλύψει το κενό της άνετης, ηλεκτρικής και κυρίως στιλάτης επιλογής του segment.

Αυξημένοι χώροι για αυτονομία για ξέγνοιαστες αποδράσεις

Ακολουθώντας την επιτυχία του προγόνου και best-seller, του FIAT 600 της δεκαετίας του ‘50, ως καταξιωμένου οικογενειακού αυτοκινήτου, το 600e τοποθετείται στον πυρήνα του ταχύτατα αναπτυσσόμενου Β segment. Mε μήκος που φτάνει τα 4,17 μέτρα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας έχει χώρους για 5 επιβάτες, 15 λίτρα εσωτερικών αποθηκευτικών χώρων, χώρο αποσκευών 360 lt και κορυφαίους για την κατηγορία αποθηκευτικούς χώρους μπροστά. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 54 kWh εξασφαλίζουν στο Νέο 600e αυτονομία άνω των 400 km σε συνδυασμένο κύκλο WLTP, και περισσότερα από 600 km σε αστικό κύκλο, καθιστώντας το νέο Fiat 600e ιδανικό όχημα τόσο για καθημερινή χρήση στην πόλη, αλλά και για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου.

2

Για τη βελτιστοποίηση του χρόνου φόρτισης, το νέο 600e είναι εξοπλισμένο με σύστημα ταχείας φόρτισης 100 kW. Αυτό σημαίνει πως για μία φόρτιση έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας, για παράδειγμα, χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα. Το μοντέλο συνοδεύεται επίσης με ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW και καλώδιο Mode 3, για οικιακή ή δημόσια φόρτιση, που εξασφαλίζει πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 6 ώρες. Ο κινητήρας αποδίδει 156 ίππους, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9 sec. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής τρόπου οδήγησης, χάρη στα τρία διαθέσιμα προγράμματα– eco, normal, sport.

Μοντέρνα εμφάνιση αλλά και πρακτικότητα

Το Νέο Fiat 600e, το μεγαλύτερο αδελφάκι του 500e, έχει πάρει το όνομά του από το αρχικό 600 και ενσωματώνει όλα τα ‘cool’ χαρακτηριστικά και το μοντέρνο στυλ της Ιταλικής σχολής. Σε σύγκριση με το νέο 500, η αναβαθμισμένη εμφάνισή του, διαθέτει ένα πιο δυναμικό εμπρός μέρος, ανανεωμένο ασημί λογότυπο ‘600’ τόσο εμπρός όσο και πλευρικά, και ανανεωμένη φωτιστική ταυτότητα LED. Η κομψή εξωτερική εμφάνιση ενισχύεται από τους μεγαλύτερους τροχούς (έως 18”), τα μαύρα ματ μαρσπιέ και θόλους τροχών, ενώ το ιταλικό στυλ κάνει αισθητή την παρουσία του με την  ιταλική σημαία στον πίσω προφυλακτήρα. Επιπλέον μια σειρά από χαρακτηριστικά τονίζουν τις εξωτερικές γραμμές του, όπως οι μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, οι χρωμιωμένες πινελιές και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες στα πίσω φώτα.

3

Όσον αφορά το εσωτερικό, την άνεση και τη συνδεσιμότητα, το νέο Fiat 600e διαθέτει πλήθος χαρακτηριστικών όπως hands free ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα χώρου αποσκευών, τέσσερα ηλεκτρικά παράθυρα, αυτόματο κλιματισμό, καθώς και αισθητήρες φωτός και βροχής. Επιπλέον έχει ηχοσύστημα με 6 ηχεία, πλήρως διαμορφώσιμη οθόνη 10.25” με λειτουργία πλοήγησης, ραδιόφωνο, ασύρματα CarPlay και Android Auto και ψηφιακό πίνακα οργάνων 7”.

Αναβαθμισμένη τεχνολογία: κορυφαία χαρακτηριστικά ασφαλείας και δυνατότητες δικτύωσης

Το Νέο Fiat 600e διαθέτει πλήθος συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης. Προσφέρει ημι-αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, με το σύστημα Adaptive Cruise Control (ACC) να αναλαμβάνει να φρενάρει ή να επιταχύνει το αυτοκίνητο, ανάλογα με το ρυθμό κίνησης των υπολοίπων αυτοκινήτων. Το σύστημα Intelligent Speed Assist, αναγνωρίζει τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας και προτείνει στον οδηγό να τα σεβαστεί, ενώ το σύστημα Blind Spot Detection ελέγχει με τη βοήθεια αισθητήρων υπερήχων, τα τυφλά σημεία και προειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία άλλων οχημάτων, ενεργοποιώντας μία φωτεινή ένδειξη στον εξωτερικό καθρέφτη της αντίστοιχης πλευράς.

5

Δείτε ακόμη: Έτσι βρυχάται το… ηλεκτρικό Abarth 500e [video]

Στα συστήματα τεχνολογίας συμπεριλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία Stop&Go, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης που αναγνωρίζει πεζούς και ποδηλάτες, το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού που παρακολουθεί το επίπεδο επαγρύπνησης του οδηγού. Τέλος, οι αισθητήρες περιφερειακής κάλυψης 360° και η κάμερα οπισθοπορίας με ορατότητα 180 μοιρών και δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, βοηθούν στην αποφυγή τυχόν εμποδίων κατά την εκτέλεση περίπλοκων ελιγμών και στο παρκάρισμα.

Το Fiat 600e προσφέρει το σύστημα υπηρεσιών Uconnect που περιέχει λειτουργία φωνητικών εντολών για επικοινωνία με την ενσωματωμένη δικτυωμένη πλοήγηση, σύστημα πλοήγησης της TomTom με αυτόματη ενημέρωση χαρτών και εμφάνιση όλων των διαθέσιμων σταθμών φόρτισης στην επιλεγμένη διαδρομή με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης σε δημόσιους δρόμους.

6

Τέλος, με την εφαρμογή FIAT, η ευκολία και η άνεση περνάνε σε άλλο επίπεδο. Ουσιαστικά παρέχεται η δυνατότητα για την, ακόμα και εξ αποστάσεως, ενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου (π.χ. χρήση φώτων, κόρνας, κεντρικό ξεκλείδωμα/κλείδωμα θυρών, θέρμανση και κλιματισμός).

Δείτε ακόμη: FIAT Topolino: Ξανά στους δρόμους το αυτοκίνητο του Μίκυ Μάους

Το νέο ηλεκτρικό crossover θα λανσαριστεί με δύο εκδόσεις, τη La Prima και την πιο προσιτή (RED), ενώ στα μέσα του 2024 η γκάμα θα συμπληρωθεί και με μία υβριδική έκδοση κινητήρα.

Δείτε το video λανσαρίσματος του νέου FIAT 600e, με πρωταγωνιστή τον Leonardo Di Caprio:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...