To Citroen C5 Aircross με νέο υβριδικό σύστημα 48V

Τη νέα, εξηλεκτρισμένη έκδοση του C5 Aircross παρουσίασε η Citroen, με σκοπό να προσφέρει μία επιλογή η οποία θα προσφέρει ηλεκτρική εμπειρία οδήγησης, χωρίς να εκτοξεύεται το κόστος.

  • -
  • -

Η Citroen δημιούργησε μία νέα, εξηλεκτρισμένη έκδοση του C5 Aircross, με την ονομασία C5 Aircross Hybrid 136. Η νέα έκδοση διαθέτει ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων PureTech 136 ίππων, με μια μπαταρία 48V και έναν ηλεκτροκινητήρα 21 kW (29 PS). Αυτό το υβριδικό σύστημα επιτρέπει μέγιστη οδηγική άνεση, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Το C5 Aircross Hybrid 136 προσφέρει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης άνεσης και της δυνατότητας οδήγησης σε ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων, καθώς εκπέμπει 15% λιγότερο CO2 από την αντίστοιχη μη εξηλεκτρισμένη βενζινοκίνητη έκδοση.

2-citroen-c5-aircross-hybrid-136-suv

Πόσο θα κοστίζει το C5 Aircross με τον νέο κινητήρα;

Αν και η Citroen δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τιμές για τη νέα, υβριδική έκδοση, αυτό που έχει κάνει γνωστό είναι ότι θα έχει παρόμοια τιμή με τις diesel εκδόσεις. Με μια ματιά στον τιμοκτάλογο των Γάλλων, βλέπουμε ότι το C5 Aircross με diesel ξεκινάει από 36.450 ευρώ. Η τιμή του, λοιπόν, θα είναι συγκρίσιμη με την έκδοση diesel, με την οποία έχει και παρόμοιες προδιαγραφές, εκπέμποντας όμως σχεδόν 12% λιγότερο CO2 από τους κινητήρες πετρελαίου. Με την τεχνολογία 48V HYBRID, το C5 Aircross Hybrid 136 επιτυγχάνει μεγαλύτερη οδηγική απόδοση, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και βελτιωμένη θερμική απόδοση.

Δείτε ακόμα: Citroen C3 Aircross: Τιμή και εξοπλισμός όλων των εκδόσεων

Ο υβριδικός κινητήρας επιτρέπει την οδήγηση του οχήματος σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία όταν το φορτίο είναι μικρό και κατά τη διάρκεια ειδικών συνθηκών οδήγησης, με αποτέλεσμα μηδενικές εκπομπές ρύπων και πιο αθόρυβη οδήγηση. Το C5 Aircross Hybrid 136 επωφελείται επίσης από την αναγεννητική πέδηση (ανάκτηση ενέργειας), η οποία συμβάλλει στην επαναφόρτιση της μπαταρίας κατά την επιβράδυνση και μειώνει τη φθορά του συμβατικού συστήματος πέδησης.

4-citroen-c5-aircross-hybrid-136-suv

Όσον αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων, η Citroen έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 6 σχέσεις, το οποίο ονομάζεται ë-DCS6, ώστε να γίνονται ομαλά οι αλλαγές σχέσεων και να εξασφαλίζεται η μέγιστη άνεση για τον οδηγό, ακόμα και στις δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης.

Τι προσφέρει η νέα υβριδική έκδοση του Citroen C5 Aircross;

Η γκάμα C5 Aircross της Citroën περιλαμβάνει διάφορες εξηλεκτρισμένες επιλογές και η εισαγωγή του Hybrid 136 συμβάλλει στην ευρύτερη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της μάρκας. Το νέο μοντέλο προσφέρει μια λύση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πελατών, χωρίς να εκτοξεύεται η τιμή. Η υβριδική τεχνολογία που ενσωματώνεται στο C5 Aircross Hybrid 136 παρέχει υψηλά επίπεδα άνεσης και ομαλή λειτουργία μεταξύ του ηλεκτρικού κινητήρα και εκείνου που χρησιμοποιεί βενζίνη.

3-citroen-c5-aircross-hybrid-136-suv-othoni-pinakas-organon

Επιπλέον, το εσωτερικό του οχήματος διαθέτει ειδικές ενδείξεις στον ψηφιακό πίνακα οργάνων για να παρέχει στους οδηγούς βασικές πληροφορίες σχετικά με την υβριδική οδήγηση, όπως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, τον τρόπο οδήγησης και το ποσοστό της διανυθείσας απόστασης στην ηλεκτρική λειτουργία.

Συνολικά, το C5 Aircross Hybrid 136 προσφέρει μια ελκυστική ηλεκτροκίνητη επιλογή για τους πελάτες, συνδυάζοντας την απλότητα, την ενεργειακή αποδοτικότητα και τα γνωστά χαρακτηριστικά άνεσης του C5 Aircross.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...