Νέο MINI Countryman: Ηλεκτρικό, τετρακίνητο και με αυτονομία 440 km

Η νέα γενιά του Countryman εκτός από συμβατικούς κινητήρες θα έρθει και ως EV. Πότε όμως θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά;

  • -
  • -

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του Countryman. Η MINI προετοιμάζεται για την επίσημη παρουσίαση, με το δημοφιλές crossover να προσφέρεται για πρώτη φορά και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

mini

Το νέο Countryman βασίζεται στην πλατφόρμα FAAR, την ίδια δηλαδή με τη BMW X1 και την ηλεκτρική iX1, γεγονός που συμβάλλει όχι μόνο στην αύξηση των διαστάσεων, αλλά και στην ελαφρώς διαφοροποιημένη εμφάνιση, τη βελτιωμένη πρακτικότητα, τους μεγαλύτερους χώρους και τον εμπλουτισμό περισσότερων τεχνολογιών.

Πότε θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του Countryman E

Η νέα γενιά του MINI Countryman Ε προγραμματίζεται να λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης, τον Φεβρουάριο του 2024. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με τη βασική να τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh. Η ισχυρότερη, φέρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έχει χαρακτηριστικά 4Χ4, αποδίδει 272 ίππους και λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία 64 kWh, με την αυτονομία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να αγγίζει τα 440 km.

mini

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του νέου ηλεκτρικού MINI Cabrio στην Ελλάδα

Το πιο ενδιαφέρον είναι πως, το ηλεκτρικό Countryman θα έρθει και ως John Cooper Works, έχοντας προφανώς περισσότερη ισχύ, κορυφαίες επιδόσεις και πιο επιθετική εμφάνιση.

mini

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, το Countryman E θα είναι το πρώτο MINI στην ιστορία που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Γερμανία, στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία, με την παραγωγή να ξεκινά στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Πηγή: insideevs.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...