Η νέα Porsche Cayenne έχει οθόνες σε όλο το πλάτος του ταμπλό!

Η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από την ανανεωμένη Cayenne, με την καμπίνα των επιβατών να εντυπωσιάζει.

  • -
  • -

Ένα από τα πιο καλοπουλημένα premium SUV ανανεώθηκε ριζικά και είναι έτοιμο για το παγκόσμιο ντεμπούτο του. Αναφερόμαστε στην Cayenne, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από την Porsche στο πλαίσιο της έκθεσης της Σαγκάης, στις 18 Απριλίου.

cayenne

Πριν την πρεμιέρα όμως, η γερμανική φίρμα έδωσε μια γεύση από το εσωτερικό του SUV. Όπως βλέπουμε, η καμπίνα έχει αναβαθμιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, υιοθετώντας στοιχεία από την ηλεκτρική Taycan. Στο κέντρο του ταμπλό τοποθετήθηκε μια οθόνη 12,3 ιντσών που φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων. Αυτό υποστηρίζει κάθε λειτουργία και εφαρμογή, από online πλοήγηση, έως streaming για βίντεο και φυσικά φωνητικές εντολές Siri. Ο παραδοσιακός πίνακας οργάνων αντικαταστάθηκε από ψηφιακό διαστάσεων 12,6΄΄ με δυνατότητα επτά διαφορετικών διαμορφώσεων.

cayenne

Από την πλευρά του συνοδηγού υπάρχει μια ακόμη οθόνη μεγέθους 10,9΄΄, μέσω της οποίας ο επιβάτης μπορεί να ελέγξει διάφορες βασικές λειτουργίες και να προβεί σε video streaming. Η οθόνη φέρει ειδικό φίλτρο επίστρωσης ώστε να μην είναι ορατή από την αριστερή πλευρά. Ο λόγος που συνέβη κάτι τέτοιο είναι για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Τι νέο φέρνει το τιμόνι της Cayenne

Η ανανεωμένη Cayenne εφοδιάζεται εκτός όλων των άλλων και με νέο τιμόνι που προέρχεται από την 911. Το κουμπί start/stop βρίσκεται αριστερά του τιμονιού, με τον μοχλό του αυτόματου κιβωτίου να μεταφέρεται επίσης δίπλα από το τιμόνι, στη δεξιά πλευρά. Εκεί είναι και το κουμπί «P», γεγονός που έχει απελευθερώσει χώρο στην κονσόλα.

cayenne

Οι υπόλοιποι διακόπτες κάτω από την κεντρική οθόνη και στην κάτω κονσόλα είναι και αναλογικοί και αφής, με τους τελευταίους να ενεργοποιούνται με την πίεση. Η θέση φόρτισης των smartphone έχει μεγαλώσει και εκτός από ισχύ 15W έχει και δυνατότητα ψύξης για να μην υπερθερμαίνεται το κινητό.

cayenne

Διαβάστε επίσης: Η νέα Porsche Cayenne θα έρθει και ως ηλεκτρική

Όσον αφορά στους κινητήρες, το SUV της Porsche θα διατίθεται με τον V6 βενζίνης με αυξημένη ισχύ και τον V8 4.0 twin-turbo. Η έκδοση Turbo GT θα συνεχίσει να υφίσταται, έχοντας απόδοση κοντά στους 650 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...