Επίσημο: Ηλεκτρική η νέα Porsche Cayenne

Η Porsche επιβεβαίωσε τον ερχομό μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης για ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της, την Cayenne.

  • -
  • -

Η Porsche ανακοίνωσε επίσημα ότι η επόμενη γενιά της Cayenne θα έχει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την γκάμα των μοντέλων της εταιρείας που κινούνται με μπαταρία. Σήμερα η γκάμα αποτελείται μόνο από την Taycan στις διάφορες εκδόσεις της, όμως σύντομα θα προστεθεί και η Macan. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες που κάνει η μάρκα ώστε το 50% των πωλήσεών της μέχρι το 2025 να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Porsche, Oliver Blume. Σύμφωνα με όσα είπε ο ισχυρός άνδρας της μάρκας, η αμιγώς ηλεκτρική Cayenne θα κατασκευαστεί στην αρχιτεκτονική Premium Platform Electric (PPE), η οποία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Audi. Η πλατφόρμα PPE έχει σχεδιαστεί ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα και θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην αυτονομία, στους χρόνους φόρτισης και στις συνολικές επιδόσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7d8acfbb778acfb3677951c7f6fac19b.jpg

Επιδόσεις, αυτονομία και τεχνολογία της ηλεκτρικής Cayenne

Η αμιγώς ηλεκτρική Cayenne θα διαθέτει μια νέα τεχνολογία μπαταρίας που η Porsche ισχυρίζεται ότι θα προσφέρει αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Η τελική ταχύτητα αναμένεται να φτάνει τα 200 km/h, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h θα διαρκεί λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμα: Porsche Cayenne: Το SUV που έσωσε την εταιρεία από τη χρεωκοπία

Εκτός από τις εντυπωσιακές επιδόσεις, η αμιγώς ηλεκτρική Cayenne θα προσφέρει επίσης μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, πληθώρα οθονών και μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/dc2f9ec882568820ba992b56454a119c.jpg

Πότε θα παρουσιαστεί η Cayenne με μπαταρία;

Η Porsche μεταβαίνει σταδιακά στα ηλεκτρικά οχήματα τα τελευταία χρόνια και η προσθήκη μιας αμιγώς ηλεκτρικής Cayenne αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη μάρκα. Με αυτή την κίνηση, οι Γερμανοί εδραιώνουν περαιτέρω τη δέσμευσή τους στη βιώσιμη κινητικότητα. Η αμιγώς ηλεκτρική Cayenne αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2026, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή της.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...