Kia EV9: Αυτό είναι το κορυφαίο ηλεκτρικό SUV των Κορεατών

Η Kia αποκάλυψε επίσημα το ολοκαίνουριο EV9, ένα εντυπωσιακό σε όψη και επιβλητικό σε διαστάσεις ηλεκτρικό SUV, το οποίο έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στην κατηγορία.

  • -
  • -

Η Kia τολμά για μια ακόμη φορά, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο που κλέβει τις εντυπώσεις με την αισθητική του, τις υψηλές προδιαγραφές, την ευρυχωρία του εσωτερικού και τις προηγμένες τεχνολογίες. Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα της εποχής, οι Κορεάτες δεν διστάζουν να δημιουργήσουν αυτοκίνητα που ξεφεύγουν τελείως από τα σχεδιαστικά στερεότυπα, προβάλλοντας τη διαφορετικότητα και το δυναμικό στυλ.

ev9

Το EV9 τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας των ηλεκτρικών SUV. Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία «Opposites United», συνδυάζει έναν μοναδικό συνδυασμό κομψών και γλυπτών σχημάτων και καθαρής γεωμετρίας, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ανέσεις σε οδηγό και επιβάτες, μέσω της καινοτόμου χρήσης των χώρων και της τεχνολογίας.

Καθίσματα που περιστρέφονται

Το καινούριο EV9 διακρίνεται για τις καθαρές και απλές γραμμές, παρά το πολυγωνικό σχήμα του αμαξώματος. Αποπνέει αυτοπεποίθηση, με το αμάξωμα να επιβάλλεται στον δρόμο. Τα καινοτόμα φώτα ημέρας «Star Map LED» δημιουργούν μια νέα εμπειρία φωτισμού και προσφέρουν ένα εκλεπτυσμένο κινούμενο μοτίβο φωτισμού που θα υποδηλώνει το «Digital Tiger Face» στα μελλοντικά EV μοντέλα της μάρκας.

ev9

Οι χωνευτές λαβές των θυρών και η κωνική πίσω γραμμή οροφής δίνουν μια αίσθηση ομαλής και αποτελεσματικής κίνησης. Η πίσω αεροτομή αποτελεί οπτικά προέκταση της οροφής και τα πίσω κάθετα φώτα ακολουθώντας το μοτίβο των προβολέων.

ev9

Χάρη στην πλατφόρμα E-GMP της Kia και το μακρύ μεταξόνιο, το ηλεκτρικό SUV προσφέρει άπλετους χώρους. Η καμπίνα είναι εξόχως λειτουργική και πρακτική, με τις τρεις σειρές καθισμάτων να παρέχουν ανέσεις σε στυλ lounge. Το EV9 θα είναι διαθέσιμο σε 6θέσια και 7θέσια διάταξη, με τους επιβάτες της πρώτης και δεύτερης σειράς να έχουν τη δυνατότητα να ξαπλώσουν στα καθίσματα κατά τη φόρτιση του οχήματος. Μάλιστα, οι θέσεις της 2ης σειράς περιστρέφονται κατά 180 μοίρες, προκειμένου οι πίσω επιβάτες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

ev9

Οι δύο οθόνες αφής 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων και του συστήματος infotainment, βελτιώνουν την ψηφιακή εμπειρία, με τη μικρότερη 5΄΄ να αφορά τον έλεγχο του κλιματισμού. Οι φυσικοί διακόπτες είναι ελάχιστοι και αφορούν συγκεκριμένες λειτουργίες. Όλες οι εφαρμογές αναβαθμίζονται Over the Air και τα συστήματα υποβοήθησης είναι δεκάδες. Επιπλέον, δεν λείπει η αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3, κάτι το οποίο συναντάμε πρώτη φορά σε μοντέλο της Kia.

ev9

Για το ηλεκτρικό σύνολο, η εταιρεία δεν κάνει αναφορά, ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρχουν δύο εκδόσεις με 203 και 406 ίππους, με την αυτονομία να αγγίζει τα 480 km στη μεγαλύτερη. Αναλυτικά στοιχεία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το λανσάρισμα στις παγκόσμιες αγορές, θα δοθούν στα τέλη Μαρτίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...