Πρώτες εικόνες για τη νέα 3άρα της BMW

Ντεμπούτο σε 12 μήνες για την 6η γενιά

  • -
  • -

Η νέα τριάρα βρίσκεται ήδη στην τελική φάση εξέλιξης και θα παρουσιαστεί στο κοινό στα τέλη του 2011. Θα προσφέρει ακόμη πιο αποτελεσματικούς κινητήρες σε ό,τι αφορά την κατανάλωση, ακόμη πιο κομψή εμφάνιση, sportive οδική συμπεριφορά και μεγαλύτερη γκάμα εκδόσεων μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και μια Gran Turismo.

Τη σχεδίαση της νέας 3άρας ανέλαβε ο αρχισχεδιαστής της BMW Adrian Van Hoydoonk. Ακολουθώντας διαφορετική φιλοσοφία από τον προκάτοχό του Chris Bangle, το νέο μοντέλο δείχνει πιο «αιχμηρό», οι χαρακτηριστικές γρίλιες είναι πιο φαρδιές και τα φανάρια είναι πιο μακρόστενα σε σχήμα και είναι τοποθετημένα βαθιά στο αμάξωμα δίνοντας μια ανάγλυφη αίσθηση.

Η νέα 3άρα βασίζεται στο ολοκαίνουριο πλαίσιο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και στη νέα σειρά 1. Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson και πίσω υπάρχει μια διάταξη από τέσσερις συνδέσμους. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται και μία νέα ηλεκτρονικά ελεγχόμενη κρεμαγιέρα ώστε να βελτιωθεί η απόκριση του τιμονιού και η πληροφόρηση του οδηγού κατά την οδήγηση.

Από πλευράς διαστάσεων η 6η γενιά της σειρά 3 θα έχει μεγαλύτερο μήκος και θα είναι λίγο πιο φαρδιά από την απερχόμενη ώστε να αυξηθούν οι χώροι στην καμπίνα για τους επιβαίνοντες. Ο εξοπλισμός της θα είναι πλουσιότατος και θα δανείζεται gadgets όπως ασύρματο Internet από τη 5άρα, αλλά θα έχει και πληθώρα  συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας όπως σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, προσαρμοζόμενος υπολογιστής ταξιδίου (adaptive cruise control) με radar, σύστημα επαγρύπνησης για τον οδηγό σε περίπτωση που αποκοιμηθεί στο τιμόνι, νυχτερινή υποβοήθηση όρασης με υπέρυθρες κλπ.

Η γκάμα των κινητήρων έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτός από τους βενζινοκινητήρες των 1,6 και 2,0 λίτρων και τους turbo diesel, θα υπάρχει και ο τρικύλινδρος που υπόσχεται εκπομπές CO2 κάτω από 100g/km. Για την οικονομία καυσίμου θα χρησιμοποιηθεί η εμπροσθοφυλακή της BMW όπως το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, λειτουργία start & stop για τον κινητήρα, εξελιγμένοι ηλεκτρικοί εναλλάκτες, που υπόσχονται μείωση της κατανάλωσης μέχρι και 10%.

Η νέα 3άρα αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη του 2011 και λίγους μήνες αργότερα θα έχουμε την Coupe, την Cabrio η οποία θα διατηρήσει τη μεταλλική οροφή και την Touring εκδοχή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...