Νέες Mercedes-Benz GLE και GLE Coupe: Τι άλλαξε, πότε έρχονται Ελλάδα;

Το μεγάλο πολυτελές SUV της Mercedes αναβαθμίστηκε και είναι έτοιμο να έρθει στην Ευρώπη μόνο με ήπια υβριδικά σύνολα και ως plug-in hybrid.

  • -
  • -

Η Mercedes προχώρησε στην ανανέωση των GLE και GLE Coupe, προσφέροντας στους οδηγούς ένα πολυτελές SUV που είναι ικανό να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία τους. Το ανανεωμένο premium όχημα, εκτός του έχει πιο εξελιγμένες τεχνολογίες, φέρει στάνταρ τετρακίνηση και αποκλειστικά σύνολα mild hybrid και plug-in hybrid.

gle

Από σχεδιαστικής πλευράς, οι αλλαγές περιορίζονται στον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, τα χρωμιωμένα διακοσμητικά, τα προαιρετικό σύστημα φώτων MULTIBEAM LED, τα δύο νέα χρώματα για το εξωτερικό αμάξωμα σε μπλε μεταλλικό (sodalite) και γκρι, τις νέες ζάντες 21 ιντσών για το πακέτο AMG Line και τα επιπλέον στοιχεία στη μάσκα.

Στο εσωτερικό, συναντάμε νέο τιμόνι με διακόπτες αφής, το εξελιγμένο σύστημα MBUX με τις διπλές οθόνες 12,3" και το αναβαθμισμένο λογισμικό με over-the-air ενημερώσεις για μια πιο διαισθητική εμπειρία. Όλες οι λειτουργίες και οι εφαρμογές του συστήματος πολυμέσων είναι πιο γρήγορες, η συνδεσιμότητα σε Apple CarPlay και Android Auto γίνεται πλέον ασύρματα, ενώ ο ψηφιακός βοηθός «Hey Mercedes», αντιλαμβάνεται καλύτερα τις εντολές του οδηγού.

gle

Πλουσιότερη είναι και η γκάμα εξατομίκευσης του αυτοκινήτου, με τη γερμανική φίρμα να προσφέρει την επιλογή επιπλέον φινιρισμάτων, πιο πολυτελών υλικών και διακοσμητικών. Στα πίσω καθίσματα υπάρχουν δύο θύρες USB, με το ηχοσύστημα Burmester να παρέχει μια καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos. Φυσικά, οι τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης είναι κορυφαίες.

Οι κινητήρες που θα δούμε στην Ευρώπη

Η ανανεωμένη GLE/GLE Coupe θα βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Mercedes-Benz στην Ευρώπη από το καλοκαίρι. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ κινητήρων βενζίνης και diesel με ήπιο υβριδικό σύστημα και συνόλων plug-in hybrid. Όλες, συνδυάζονται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση 4MATIC.

gle

Στις mild hybrid εκδόσεις με το ηλεκτρικό μοτέρ των 20 επιπλέον ίππων, υπάρχει η βενζινοκίνητη GLE 450 4MATIC με τους 381 ίππους, καθώς οι πετρελαιοκίνητες GLE 300 d 4MATIC και GLE 450 d 4MATIC με 269 και 367 ίππους, αντίστοιχα. Οι plug-in αποτελούνται από την GLE 400 e 4ΜΑTIC των 282 ίππων με αυτονομία αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια πάνω από 100 km και την GLE 350 de 4MATIC των 245 ίππων, με την ηλεκτρική αυτονομία επίσης να ξεπερνά τα 100 km.

Διαβάστε εδώ Δοκιμή Mercedes-Benz GLE 300 d Coupe 4MATIC

gle

Γι' αυτούς που θέλουν το κάτι παραπάνω από πλευράς δύναμης και επιδόσεων, υπάρχουν οι εκδόσεις Mercedes-AMG: η GLE 53 με τον 3.0 λίτρων κινητήρα των 429 ίππων και ειδικά η GLE 63 S με τον V8 4.0 twin-turbo απόδοσης 603 ίππων, καλύπτουν κάθε προσδοκία. Και οι δύο αυτές «καυτές» εκδόσεις, ενσωματώνουν mild hybrid σύστημα ISG, αυξάνοντας την απόδοση κατά 15 και 16 ίππους, αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...