Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mazda CX-90, το πολυτελές 7θέσιο SUV [video]

Το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής SUV της Mazda παρουσιάστηκε επίσημα, προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα άνεσης και έχοντας δύο κινητήρες απόδοσης 327 και 345 ίππων.

  • -
  • -

Μέχρι το τέλος του 2023, η Mazda σχεδιάζει να λανσάρει στην παγκόσμια αγορά τέσσερα νέα μοντέλα. Ένα από αυτά είναι το CX-90, ένα αυτοκίνητο που ανήκει στα μεσαία premium SUV και ουσιαστικά αποτελεί της ναυαρχίδα της γκάμας της ιαπωνικής φίρμας.

cx90

Η σχεδίαση του CX-90 αποπνέει δυναμισμό και βασίζεται στη σχεδιαστική γλώσσα «Soul of Motion», προβάλλοντας τις καμπύλες γραμμές, το απλοϊκό σχήμα και τις επιβλητικές αναλογίες. Οι μεγάλοι θόλοι των τροχών, οι ζάντες 21 ιντσών, τα χρωμιωμένα διακοσμητικά και τα επιθετικά φωτιστικά σώματα, δημιουργούν ένα υπέροχο οπτικό αποτέλεσμα.

7 θέσεις στο εσωτερικό

Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί με σκοπό να καλύψει κυρίως τις ανάγκες των πελατών στην αγορά της Β. Αμερικής. Είναι εξαιρετικά ευρύχωρο και αποπνέει μια πολυτέλεια. Όλοι οι εσωτερικοί χώροι εκφράζουν την ιαπωνική αισθητική, ενσωματώνοντας την ενέργεια του φωτός και των φυσικών υλικών σε έναν κομψό χώρο.

cx90

Στην καμπίνα υπάρχουν 3 σειρές καθισμάτων, φιλοξενώντας έως 7 άτομα. Στην τελευταία σειρά υπάρχουν ανεξάρτητοι αεραγωγοί κλιματισμού, που σε συνδυασμό με άλλες παροχές ενισχύουν τη λειτουργικότητά του, επιτρέποντας στους επιβάτες να απολαμβάνουν τις ποικίλες ρυθμίσεις και εμπειρίες που προσφέρει το SUV κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Οι επιφάνειες καλύπτονται από δέρμα, ύφασμα και ξύλο, με την κεντρική οθόνη αφής 12,3 ιντσών να ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες που επιθυμεί ο οδηγός.

cx90

Η ύπαρξη του See-Through View2, που είναι ικανό να διακρίνει διαισθητικά τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του οχήματος, καθώς και η μεγάλη οθόνη εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία του οχήματος και την αίσθηση ηρεμίας του οδηγού.

Ο ισχυρότερος κινητήρας της Mazda

Για την κίνηση του CX-90 φροντίζουν ένας νέος turbocharged εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας 3,3 λίτρων, επαυξημένος από ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, καθώς και ένα plug-in υβριδικό σύστημα e-SKYACTIV PHEV που αποτελείται από ένα τετρακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων.

cx90

Ο 3,3 turbo είναι ο ισχυρότερος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Mazda παραγωγής, αποδίδοντας 345 ίππους και μέγιστη ροπή 500 Nm. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και τετρακίνηση AWD. Το plug-in hybrid σύνολο από την άλλη, έχει ισχύ 327 ίππων και την ίδια ροπή, με την μπαταρία των 17,8 kWh να εξασφαλίζει ικανοποιητική ηλεκτρική αυτονομία.

Διαβάστε εδώ τη δοκιμή του Mazda CX-60 PHEV

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε επιπλέον στοιχεία για το μοντέλο, παρά μόνο ότι προορίζεται κυρίως για τη αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...