Νέα Porsche 911 Carrera T: Ελαφρύτερη, με 7άρι χειροκίνητο!

Η Porsche αποκάλυψε την έκδοση Touring στο αμάξωμα της 911, τοποθετώντας την ανάμεσα στην Carrera και την Carrera S.

  • -
  • -

Ακόμα μία έκδοση της Carrera έρχεται να προστεθεί στη γκάμα της 911, αυτή τη φορά συνοδευόμενη από το φημισμένο γράμμα «Τ», το οποίο και αποτελεί συντομογραφία της λέξης Touring. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche λανσάρει μοντέλο με τον συγκεκριμένο κωδικό. Η ιστορία του ξεκινάει πίσω στο μακρινό 1968 και τον είδαμε για πρώτη φορά στην 911 Τ, η οποία είχε παρουσιαστεί με στόχο την έκδοση της απαραίτητης ομολογκασιόν για τη συμμετοχή του αυτοκινήτου στους αγώνες πίστας.

Η διαφορά στο βάρος

Πίσω στο 2022, η νέα 911 Carrera T στο αμάξωμα της 992, διατηρεί την ίδια φιλοσοφία με τα μοντέλα που φέρουν το χαρακτηριστικό Touring. Κάτι που μεταφράζεται σε εντυπωσιακά δυναμικά χαρακτηριστικά και φυσικά στο χαμηλό βάρος. Η νεότερη γενιά έρχεται να τοποθετηθεί ανάμεσα στην… «απλή» Carrera και την Carrera S. Ο κινητήρας είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν της Carrera, κάτι που μεταφράζεται σε απόδοση 385 ίππων και 450 Nm ροπής, με τις επιδόσεις της να είναι αντίστοιχα εκρηκτικές. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται μόλις 4,5 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση, την ώρα που η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 290 km/h.

Με χειροκίνητο 7άρι!

Σε αντίθεση με την Carrera, η έκδοση Touring έρχεται στη βασική της εκδοχή με το χειροκίνητο κιβώτιο των επτά σχέσεων της Porsche, που συνδυάζεται με το Torque Vectoring της γερμανικής εταιρείας, αλλά και μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Προσφέρεται επίσης και με το αυτόματο 8άρι PDK, ενώ η έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο έχει βάρος μόλις 1.470 kg. Σημειώστε, πως πλέον η Carrera δεν θα είναι διαθέσιμη με το χειροκίνητο κιβώτιο. Στα μηχανικά μέρη, η έκδοση Touring θα είναι εφοδιασμένη με το πακέτο Sport Chrono και την ανάρτηση PASM, την ώρα που το αμάξωμα έχει έρθει 10 mm πιο κοντά στο έδαφος. 

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε την plug-in εκδοχή της Porsche Cayenne

Ιδιαίτερη σχεδίαση

Ένα ακόμα στοιχείο διαφορετικότητας και μοναδικότητας της Carrera T είναι οι τροχοί σε διάσταση 245/35/20 μπροστά και 305/30/21 πίσω, σε χρώμα Titanium Grey. Επιπλέον, διαθέτει το τιμόνι GT, την αναβαθμισμένη εξάτμιση και τα full μπάκετ καθίσματα Sport Plus. Σημειώστε, πως τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί, συμβάλλοντας στη μείωση του βάρους. Σε αισθητικό επίπεδο, μία σειρά από λεπτομέρειες, όπως το αυτοκόλλητο 911 Carrera T χαμηλά στις πόρτες, μαρτυρούν την ταυτότητα της.

Δείτε ακόμη: Η νέα Porsche 911 GT3 RS στο Nurburgring [video]

Η νεότερη προσθήκη στη γκάμα της 911 θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά από το Φεβρουάριο του 2023, με τις παραγγελίες της να έχουν ανοίξει ήδη. Όσον αφορά το κόστος, στη Γερμανία η τιμή της ξεκινάει στα 123.845 €.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...