BMW XM: Η ισχυρότερη Μ όλων των εποχών με 750 ίππους– Πόσο θα κοστίζει [video]

Η BMW παρουσίασε το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο του M Division και το ισχυρότερο όλων των εποχών. Οι προδιαγραφές του είναι συναρπαστικές.

  • -
  • -

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του M Division, η BMW παρουσίασε τη ναυαρχίδα των SUV και το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο με το σήμα Μ. Η ολοκαίνουρια XM βασίζεται στη X7 και διακρίνεται για τις επιβλητικές διαστάσεις. Έχει μήκος 5,11 μέτρα και πλάτος 2 μέτρα, το μεταξόνιο ξεπερνά τα 3μ. και οι τροχοί είναι 23 ιντσών και μάλιστα στάνταρ, όπως και η φωτιζόμενη μάσκα. Το εντυπωσιακό είναι πως, οι μικρότερες ζάντες των 21 και 22 ιντσών έρχονται προαιρετικά.

xm

Η τάπα για το ρεζερβουάρ του καυσίμου βρίσκεται πίσω δεξιά και η υποδοχή για τη φόρτιση στο εμπρός αριστερό φτερό. Η μπαταρία χωρητικότητας 25,7 kWh εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 88 km και με ταχύτητα έως 140 km/h. Το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο αποτελείται από έναν V8 4,4 lt. κινητήρα βενζίνης κι έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Στη βασική έκδοση, η απόδοση αγγίζει τους 653 ίππους και τα 800 Nm ροπή, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h – με το πακέτο M Driver’s Pack αυξάνεται στα 270 km/h.

xm

Η πιο σπέσιαλ έκδοση XM Label Red φέρει το ίδιο σύνολο αλλά με ισχύ 750 ίππων και 1.000 Nm, και επιδόσεις που ξεπερνούν ακόμη και αυτές των supercar. Προφανώς, για να διαχειριστεί ο οδηγός τη δύναμη του πανίσχυρου SUV των 2,7 τόνων, η BMW έχει εξοπλίσει το πανίσχυρο SUV με κάθε λογής σύστημα υποβοήθησης, τεράστια φρένα και όλες τις τεχνολογίες ασφάλειας. Φυσικά, δεν λείπουν οι αεραναρτήσεις με ηλεκτρονικό έλεγχο και ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους, η ενεργητική τετραδιεύθυνση και το torque vectoring.

Πότε θα λανσαριστεί στην αγορά η ΧΜ

Η νέα XM θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg των ΗΠΑ. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους και το λανσάρισμα στις αγορές την άνοιξη του 2023. Όσο για κόστος αγοράς, υπολογίζεται τουλάχιστον στα 200.000 ευρώ.

xm

Το εσωτερικό προέρχεται αυτούσιο από τη Χ7, διαθέτοντας όλα τα καλούδια του M Division. Η ποιότητα των υλικών είναι πολύ υψηλού επιπέδου και το φινίρισμα άψογο. Οι ψηφιακές οθόνες του συστήματος πολυμέσων iDrive 8 και του πίνακα οργάνων φαντάζουν σαν ένα ενιαίο πάνελ, προσφέροντας πληθώρα πληροφορίων στον οδηγό και ενσωματώνοντας δεκάδες εφαρμογές.

Όσο για τους χώρους, για 5 ενήλικες επιβάτες χαρακτηρίζονται ιδανικοί. Το πορτμπαγκάζ ανέρχεται με τα καθίσματα σε κανονική θέση στα 527 λίτρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...