Toyota ‘RAV4 EV’ Concept

Το ηλεκτρικό RAV4 έρχεται το 2012

  • -
  • -

Το ηλεκτρικό RAV4 που τόσο περιμέναμε, παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στη Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles 2010. Όπως είχαμε αποκαλύψει τον περασμένο Ιούλιο, οι Toyota και Tesla στα πλαίσια της συνεργασίας τους εξελίσσουν ηλεκτρικό μοντέλο βασισμένο στο RAV4. Η Tesla έχει αναλάβει την προσθήκη του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης και των μπαταριών της στο ιαπωνικό SUV. Οι δοκιμές εξέλιξης θα ξεκινήσουν το 2011 με 35 οχήματα, ενώ στόχος είναι το νέο μοντέλο να πωλείται στις ΗΠΑ το 2012.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση είναι λιγοστές αλλά αρκετές έτσι ώστε το ηλεκτρικό RAV4 να ξεχωρίζει από τα βενζινοκίνητα και diesel “αδέρφια” του. Σύμφωνα με τα λιγοστά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η αυτονομία του ‘RAV4 EV’ θα φτάνει τα 160 km σε κανονικές συνθήκες οδήγησης. Αυτό που εντυπωσιάζει πάντως είναι ο πολύ μικρός χρόνος που χρειάστηκαν οι τενχικοί των Tesla και Toyota για να προσαρμόσουν το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στο υπάρχον RAV4. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως οι χώροι επιβατών και αποσκευών παραμένουν ίδιοι με του κανονικού RAV4.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε ηλεκτρικό RAV4 στους δρόμους, καθώς η Toyota είχε εξελίξει και διαθέσει για μισθωμένη χρήση περί τα 1.900 ηλεκτρικά RAV4 πρώτης γενιάς από το 1996 μέχρι το 2003. Tα 746 από εκείνα τα RAV4 EV υπάρχουν ακόμη στις ΗΠΑ και χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους φανατικούς ιδιοκτήτες τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...