Αυτό είναι το νέο Mitsubishi ASX – Ίδιο με το Renault Captur

Η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του ASX, το οποίο θα προσφέρεται με 5 επιλογές κινητήριων συνόλων απόδοσης από 91 έως 160 ίππους στην top έκδοση plug-in hybrid.

  • -
  • -

Ένα αυτοκίνητο που δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό του, δεν διαθέτει καν diesel κινητήρα στην γκάμα του και φαίνεται πως βγήκε από το ίδιο ακριβώς εργοστάσιο με το Renault Captur, παρουσίασε η Mitsubishi. Το νέο ASX αποτελεί το δίδυμο αδερφάκι του γαλλικού SUV, καθώς βασίζεται πάνω σε αυτό, στο πλαίσιο της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

asx

Το σήμα είναι το μοναδικό κομμάτι που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα. Οι ζάντες 17 και 18 ιντσών είναι επίσης ίδιες, με το μήκος του ASX να ανέρχεται στα 4.228 mm, το πλάτος στα 1.797 mm και το ύψος στα 1.573 mm. Από πλευράς χρωμάτων, υπάρχουν έξι αποχρώσεις για το αμάξωμα και διχρωμία στην οροφή, προβάλλοντας το μοντέρνο στυλ.

asx

Στο εσωτερικό υπάρχουν διάφορες επιλογές οθονών – ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση – ξεκινώντας από τον αναλογικό πίνακα οργάνων με οθόνη 4,2΄΄ και φθάνοντας στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και την κεντρική οθόνη των 9,3΄΄. Διακόπτες και αισθητική προέρχονται επίσης από το Captur, με το λογότυπο της Mitsubishi στο τιμόνι και τις επενδύσεις στα καθίσματα να δίνουν το στίγμα του ASX. Οι χώροι για 4 επιβάτες κρίνονται εξαιρετικοί, το πορτμπαγκάζ χάρη στο συρόμενο πίσω κάθισμα κυμαίνεται από 332 έως 401 λίτρα και η πρακτικότητα είναι στα καλύτερά της.

asx

Το πακέτο ασφαλείας είναι πλήρες, περιλαμβάνοντας πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες και τεχνολογίας συνδεσιμότητας.

Βενζίνη, υβριδικό και plug-in

Κάτω από το καπό του Mitsubishi ASX συναντάμε τους γνωστούς κινητήρες της συμμαχίας. Ο μικρότερος είναι ο τρικύλινδρος 1.0 λίτρου με τους 91 ίππους και το εξάρι μηχανικό κιβώτιο. Ακολουθεί ο 1.3 TCe με ήπιο υβριδικό σύστημα σε εκδόσεις ισχύος 140 και 158 ίππων, που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή το αυτόματο 7άρι. Επίσης, υπάρχει ο υβριδικός 1.6 λτ. με τους 145 ίππους, αλλά και η PHEV εκδοχή. Η τελευταία είναι η ισχυρότερη, αποδίδοντας 160 ίππους. Φέρει τον 1.6 βενζίνης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρία 10,5 kWh, εξασφαλίζοντας ηλεκτρική αυτονομία έως 49 km και μέση κατανάλωση σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η επιλογή του diesel δεν υπάρχει καν.  

asx

Διαβάστε επίσης: Το Mitsubishi Colt επιστρέφει... και είναι Clio!

Όσο για το λανσάρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές, προγραμματίζονται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023. Οι τιμές του νέου ιαπωνικού compact SUV θα ανακοινωθούν λίγο πριν την έναρξη της εμπορικής πορείας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...