Mitsubishi ASX: To ευέλικτο και αποδοτικό Β-SUV!

Το Mitsubishi ASX θα σε κερδίσει με τη μοντέρνα και νεανική σχεδίαση, τον περιπετειώδη χαρακτήρα, αλλά και την οικονομία καυσίμου που υπόσχονται οι σύγχρονοι εξηλεκτρισμένοι κινητήρες.

  • -
  • -

Η ιαπωνική κουλτούρα και φιλοσοφία έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV. Η Mitsubishi έχει δημιουργήσει τη δική της ισχυρή παράδοση στα crossover μοντέλα και το νέο ASX έχει ό,τι χρειάζεται για να πρωταγωνιστήσει στο δημοφιλές segment. Στην ιαπωνική μάρκα πνέει ισχυρός άνεμος ανανέωσης και εκσυγχρονισμού, με το compact SUV να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπει σε ρόλο οδηγού στην κατηγορία. Ποιοι είναι οι λόγοι που υπερέχει; Ας τους δούμε αναλυτικά! 

Τραβάει τα βλέμματα και έχει ιδανικές διαστάσεις!

Η μοντέρνα και νεανική σχεδίαση του αμαξώματος είναι το πρώτο στοιχείο που σε εντυπωσιάζει με το νέο ASX. Το σημαντικό πλάτος και οι μεγάλοι θόλοι, του χαρίζουν μία δυναμική και επιβλητική εικόνα. Την ίδια ώρα, οι κόμπακτ διαστάσεις το καθιστούν συμπαγές, αλλά παράλληλα εξαιρετικά ευέλικτο για τις μετακινήσεις στον αστικό κύκλο. Οι γραμμές του αμαξώματος τραβούν τα βλέμματα, με πόλο έλξης την εντυπωσιακή μάσκα Dynamic Shield που κοσμεί το εμπρός μέρος. Τα τρία διαμάντια της Mitsubishi δεσπόζουν ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα, τα οποία διαθέτουν τεχνολογία LED, και μάλιστα από το βασικό εξοπλισμό! απόσταση από το έδαφος αναδεικνύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, ο οποίος είναι εμφανής και από τα προστατευτικά γύρω από το αμάξωμα. Δεν είναι υπερβολή, πως το νέο ASX μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε συνθήκη, συνοδεύοντας σας στην καθημερινότητα, στη βραδινή έξοδο, αλλά και σε μία εξόρμηση το Σαββατοκύριακο. 

Προσφέρει ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης

Είναι δεδομένο πως οι περισσότεροι αναλώνουμε μεγάλο χρονικό διάστημα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η καμπίνα των επιβατών δεν είναι απλά ένας χώρος φιλοξενίας, αλλά διαβίωσης. Και στο νέο ASX οι καθημερινές μετακινήσεις είναι άνετες και απόλυτα ψηφιοποιημένες. Η μίνιμαλ και σύγχρονη αισθητική καθιστά το περιβάλλον ευχάριστο, ενώ η ποιότητα της κατασκευής είναι αντίστοιχη με αυτή που εγγυάται το όνομα της Mitsubishi. Το περιβάλλον είναι απόλυτα ψηφιακό, με την κεντρική οθόνη αφής SDA (Smartphone-link Display Audio) να ξεχωρίζει στην κεντρική κονσόλα. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, είναι διαθέσιμη σε διάσταση 7’’ και 9,3’’ και ξεχωρίζει για την ευκολία στη χρήση της. Φυσικά, είναι ασύρματος συμβατές με Apple CarPlay και Android Auto, επιτρέποντας την εύκολη σύνδεση του smartphone σας, με το σύστημα πολυμέσων. Στην εντυπωσιακή οθόνη αφής, φιλοξενείται και το σύστημα MULTI-SENSE, μέσω του οποίου μπορείς να επιλέξεις ένα από τα προγράμματα οδήγησης. Επιπλέον, σου παρέχει τη δυνατότητα να εξατομικεύσεις πλήρως και σύμφωνα με τις επιθυμίες σου, στοιχεία όπως ο φωτισμός του περιβάλλοντος, αλλά και τα γραφικά του πίνακα οργάνων!

Επιπλέον, το ψηλό του τεχνολογικό υπόβαθρο δεν αναδεικνύεται μόνο από τις μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας, αλλά και από τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Κάτω από το καλλίγραμμο αμάξωμα κρύβεται τεχνολογία αιχμής, με το ιαπωνικό crossover να εφοδιάζεται με συστήματα όπως τα Forward Collision Mitigation System (FCM), Lane Departure Warning (LCA), Lane Keeping Assist (LKA) και Traffic Sign Recognition (TSR)

Επιστρέφοντας στην καμπίνα, η κορυφαία εργονομία συνδυάζεται με αντίστοιχου επιπέδου πρακτικότητα, αφού στο εσωτερικού του ASX θα βρεις πολλές έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις που θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη την καθημερινότητα σου. Μία από αυτές είναι και το συρόμενο πίσω κάθισμα, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί έως και 160 mm, αυξάνοντας περαιτέρω το χώρο αποσκευών των 442 lt, ανάλογα με τις ανάγκες σου! Την ώρα που η έξυπνη διάταξη του εσωτερικού, του χαρίζει σημαντική ευρυχωρία. 

Διατίθεται με την πλέον πολυσυλλεκτική γκάμα της αγοράς!

Αυτό που θέλουμε οι περισσότεροι στην καθημερινότητα μας είναι να έχουμε επιλογές. Και η Mitsubishi προσφέρει το ASX με μία σειρά από αποδοτικά κινητήρια σύνολα, για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει ακριβώς στις επιθυμίες και τις ανάγκες σου. Στη βάση της γκάμας τοποθετείται η έκδοση με τον υπερτροδοφοτούμενο 1.000άρη με απόδοση 90 ίππων, ο οποίος χρειάζεται μόλις 5,7 lt/100 km! Όλες οι επόμενες εκδόσεις είναι εξηλεκτρισμένες, με τη Mitsubishi να αγκαλιάζει τη σημαντικότερη τάση της εποχής. Η έκδοση με τον κινητήρα άμεσου ψεκασμού των 1.300 cc απόδοσης 140 ίππων και 260 Nm ροπή, συνδυάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα μίζα-γεννήτρια, που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα και σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 V, επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας τόσο κατά τη φάση της επιβράδυνσης όσο και κατά τη φάση της πέδησης.

Ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα υπόσχονται οι full hybrid και plug-in εκδόσεις, με απόδοση 143 και160 ίππους, αντίστοιχα. Το ASX HEV είναι το πρώτο μοντέλο της Mitsubishi στην ευρωπαϊκή αγορά που εφοδιάζεται με πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης. Η αποδοτικότητα του ξεπερνάει κάθε προσδοκία, αφού το υβριδικό σύστημα του προσφέρει τη δυνατότητα να κινείται ως επί το πλείστων με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα η κατανάλωση του να περιορίζεται στα 4,6 lt/10 0km! Επιπλέον, με εκπομπές ρύπων μόλις 104 g/km CO2, απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας, ενώ έχει ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο! Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και στην περίπτωση της plug-in εκδοχής, η οποία έχει κατανάλωση μόλις 1,3 lt/100km! Βλέπετε, η μπαταρία των 10,5 kWh και οι δύο ηλεκτροκινητήρες που ενισχύουν τον κινητήρα βενζίνης, σου επιτρέπουν να καλύψεις έως 62 km αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας! Και αν αυτή τελειώσει, μόλις 3 ώρες είναι αρκετές για να επαναφορτιστεί η μπαταρία πλήρως. Και όλα αυτά, όταν το plug-in ASX είναι το ισχυρότερο της σειράς αποδίδοντας 160 ίππους, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία από δύο διαφορετικούς κόσμους. 

Ολιστική προσέγγιση!

Το νέο Mitsubishi ASX αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία των B-SUV, ικανή να ανταπεξέλθει σε κάθε επιθυμία και ανάγκη σου. Συνδυάζει μία σειρά από χαρακτηριστικά, όπως οι κόμπακτ διαστάσεις του μοντέρνου αμαξώματος που συνδυάζονται με μεγάλη ευρυχωρία, το κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και οι αποδοτικοί κινητήρες, στοιχεία που δύσκολα θα βρεις συγκεντρωμένα σε ένα πακέτο. Συνυπολογίζοντας την εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών/100.000 km και 5 χρόνια δωρεάν σέρβις, την εγγύηση της μπαταρίας για 8 χρόνια/160.000 km, αλλά και την Οδική βοήθεια για έτη, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως το νέο Mitsubishi ASX έχει σοβαρούς λόγους που υπερέχει. Μπες τώρα στην επίσημη σελίδα της Mitsubishi για να μάθεις περισσότερα για το νέο ASX, αλλά και δες που βρίσκεται η πλησιέστερη σε σένα αντιπροσωπεία για να το δεις από κοντά!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...